Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zijn de beste wandelapps om doelgericht te wandelen in Nederland?

Milan
4 min read

Wandelen is een heerlijk bezigheid. Je bent lekker in de buitenlucht en je kunt volop genieten van de natuur om je heen en met wandelapps is het nog eens leuk ook. Maar wist je dat wandelen ook heel gezond is? Bij veel andere vormen van lichaamsbeweging ga je ineens intensief bewegen waardoor je hartslag voor een relatief korte periode snel omhoog gaat. Je lichaam heeft dan ineens veel energie nodig en zal dit daarom voor het gemak uit koolhydraten halen.

Wandelen is gezond

Als je gaat wandelen ben je meestal een langere periode in beweging. Gedurende de wandeling is je hartslag continu enigszins verhoogd waardoor je lichaam wel energie nodig heeft, maar niet heel acuut. En dan gaat je lichaam geen koolhydraten maar vet verbranden. Als je wilt afvallen is wandelen dus een hele goede keus.

Maar wandelen, hoe doe je dat? Als je een hond hebt is het makkelijk. Maar wat als je geen hond hebt of iemand anders kent waar je mee kunt wandelen? Dan kan het wandelen behoorlijk ‘doelloos’ voelen. Gelukkig hebben ze daar tegenwoordig iets op gevonden: de wandelapps.

Wat is zijn wandelapps?

Een wandelapp is een app die je op je smartphone kunt downloaden en gebruiken bij je wandeling. In zo’n app vindt je leuke en interessante routes die je lopen. En uiteraard voor zowel de beginnende als de meer ervaren wandelaar. Zo heb je tijdens het wandelen een soort ‘maatje’ en coach waardoor je een stuk doelgerichter kunt wandelen. Wij hebben onze 5 favoriete wandelapps voor jou verzameld. Misschien zit er wel iets voor jou tussen.

Natuur Routes

Ben je een natuurliefhebber? Dan is de gratis app ‘Natuur Routes’ echt iets voor jou. Deze app is ontwikkeld door Natuurmonumenten en bevat een groot aantal wandelroutes maar ook fiets -en vaarroutes. Daarnaast zijn er speciale wandeltochten voor kinderen en extra uitdagende wandelingen voor de gevorderde wandelaar. De wandelingen worden opgeleukt met interessante weetjes zodra je bepaalde punten van de routes bereikt. Ook kun je genieten van fascinerende audioverhalen die zijn ingesproken door boswachters.

Abellife

Abellife is een app met echte natuurwandelingen. Maar dat is niet het enige. Deze app kun je ook gebruiken voor het maken van leuke fiets -en boottochtjes. En dankzij de GPS functie registreert de app precies waar jij je bevindt. Zo kan de app je ook wijzen op hoogtepunten langs de routes.

Dit kan een bepaald gebouw zijn, maar ook een schattig winkeltje met zelfgemaakte producten. En de app kan je ook nog eens attent maken op de vogels die aanwezig zijn in het gebied. De app is niet gratis, maar je kunt wel zelf kiezen welke routes je koopt en welke niet. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt.

Wandelen in Nederland

‘Wandelen in Nederland’ is één van de meest gebruikte wandelapps in Nederland. Het leuke aan deze app is dat iedereen routes kan insturen. Deze routes kunnen vervolgens weer aan de app worden toegevoegd zodat andere gebruikers ervan kunnen genieten. Je kunt de app voor heel Nederland aanschaffen, of de goedkopere variant met alleen je eigen provincie.

Wandelzapp

De app ‘WandelZapp’ is een project van de website ‘Wandelzoekpagina’. In de app vindt je 800 routes die zich overal in Nederland bevinden. De routes zijn zeer gevarieerd. Je kunt tochten maken van slechts een paar kilometer, tot flinke dagtochten van tientallen kilometers. Je kunt de app gratis downloaden en de eerste wandelroute van je keuze gratis gebruiken. Daarna betaal je een klein bedrag per route of je sluit een abonnement af voor de periode van een jaar.

Natuur in Nederland

Wie het boek ‘Natuur in Nederland’ van Frank Berendse heeft gelezen moet deze app beslist eens uitproberen. In de app vindt je een klein aantal van 16 routes, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de kwaliteit van deze routes. En de app is ook nog eens gratis. Elke route voert langs een bijzonder stukje Nederland.

De heuvels in Zuid-Limburg bijvoorbeeld. De app geeft je naast de route ook nog eens heel veel informatie over de natuur waar je door heen wandelt. En het mooie is dat deze app leuk is voor iedereen. Of je nou van korte wandelingen houdt, of liever een pittige wandelroute loopt.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…