Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: geluk en liefde zit niet altijd in aantrekkelijkheid

Anja
2 min read

Je leert een leuke man of vrouw kennen, die echt een hart van goud heeft en er ook niet onaardig uitziet. Het lijkt wel perfect! Het probleem is alleen dat je hem of haar niet aantrekkelijk vindt. Je bent dus geneigd om je interesse in deze persoon minder te voeden. Nochtans wijst onderzoek uit dat je net voor deze persoon moet gaan.

Innerlijk is belangrijker

We kennen allemaal de beroemde uitspraak ‘het gaat om het innerlijk’ wel. Een prachtige gedachte, maar uiterlijk blijft toch ook belangrijk. Dat is tenminste wat je zou verwachten. Een recente studie bewijst nu dat uiterlijk een minder grote rol speelt dan je zou denken.

Onderzoek

Een onderzoeksteam van de University of Texas ondervroeg 119 mannen en 140 vrouwen over aantrekkelijkheid en hoe gelukkig zij waren in hun relaties. Wat bleek? Het geluk zit hem niet in hoe ‘perfect’ het stel was, maar hoe je partner naar voren komt ten opzichte van de andere personen.

Verklaring

Daniel Conroy-Beam maakt deel uit van het onderzoeksteam en vertelde aan Metro UK: “Tevredenheid en geluk zijn minder simpel dan we denken.” “We hebben helemaal geen ideale en knappe partner nodig voor een fijne relatie. In plaats daarvan zien we heel duidelijk dat geluk ontstaat met een partner die qua innerlijk het best past bij een bepaald persoon.”

Kortom, ook al ziet een bepaalde man of vrouw er zo knap uit en zouden jullie echt het ‘perfecte’ koppel maken; als diegene niet de ware is voor jou, gaat het niet werken in een relatie. Ga dus op je gevoel af, een mooie persoonlijkheid is altijd belangrijker dan ‘eye candy’.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…