Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: ‘Hard to get’ spelen helpt echt in de liefde

Anja
3 min read

Wanneer je, zeker als je van het mannelijk geslacht bent, niet te snel gevoelens van verliefdheid toont aan iemand die verliefd op je is, dan kan dit absoluut in je voordeel uitpakken. Uit Amerikaans wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat vooral vrouwen zich eerder aangetrokken voelen tot iemand die hard to get speelt. Deze persoon laat dus niet direct het achterste van zijn, of haar, tong zien, maar houdt op een positieve manier enige afstand.

Waarom werkt het

In het bijzonder vrouwen zullen zich vaak aangetrokken voelen tot een man, of vrouw, op het moment dat ze niet goed in kunnen schatten of deze persoon iets voor hen voelt. Deze onduidelijke situatie zal ervoor zorgen dat juist vrouwen meer over de persoon in kwestie na gaan denken en eerder geïnteresseerd zullen raken. De resultaten van het onderzoek zijn door onderzoekers van de Universiteit van Harvard en de Universiteit van Virginia in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science gepubliceerd.

Vindt de ander me aantrekkelijk?

Het onderzoek heeft onder andere aan het licht gebracht dat wanneer je bijvoorbeeld wilt weten hoe een vrouw over een bepaalde man denkt, je dit doorgaans kunt voorspellen door de dame te vragen of ze denkt dat de man haar leuk vindt. Op het moment dat ze niet weet of hij haar leuk vindt, zal dat er namelijk toe leiden dat de vrouw meer aan de man gaat denken. Ze vraagt zich immers af wat de man voor haar voelt. Hoe meer een vrouw aan een man denkt, hoe aantrekkelijker ze hem in de regel gaan vinden.

Facebook als testruimte

De onderzoekers zijn tot deze theorie gekomen door onderzoek te doen met een aantal vrouwelijke Facebookgebruikers. Deze vrouwen kregen tijdens de test diverse profielen van mannen op Facebook te zien. Tevens werd hen duidelijk gemaakt hoe de getoonde mannen van hen vonden. In bepaalde gevallen werd bijvoorbeeld gezegd dat de man hen aantrekkelijker vond dan de gemiddelde vrouw, terwijl bij andere profielen de vrouwen te horen kregen dat de man hen als gemiddeld had beoordeeld. Er werd bovendien bij sommige profielen verteld dat het niet duidelijk was hoe de man in kwestie over de vrouw dacht op het gebied van aantrekkelijkheid.

Onduidelijkheid maakt meer aantrekkelijk

Uit het onderzoek is gebleken dat vooral vrouwen een man vaak extra aantrekkelijk vonden op het ogenblik dat er een zekere onduidelijkheid bestond over zijn gevoelens voor haar. Tevens zal een vrouw, als ze op de hoogte is van het feit dat een man haar aantrekkelijk vindt, vaak meer dan gemiddeld interesse in hem hebben.

Affectie niet te duidelijk uiten

Het is dan ook niet vreemd dat veel single mensen het advies krijgen om hun affectie niet te duidelijk te uiten aan iemand die zij als een potentiële romantische partner beschouwen. Bij voorkeur neem je dan juist een meer kieskeurige houding aan waardoor je meer interesse zult wekken. Op het moment dat mensen elkaar voor de eerste keer ontmoeten, dan is dat zeker het proberen meer dan waard. Hoe meer je iemand namelijk in het ongewisse laat over je gevoelens ten opzichte van hem, of haar, hoe meer de persoon in kwestie over je zal gaan denken. De kans dat de betreffende persoon interesse in je krijgt zal dan ook hand over hand toenemen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…