Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: mannen zijn vaker verliefd op het eerste gezicht

Anja
2 min read

Uit een Brits onderzoek onder 1500 mannen en 1500 vrouwen tussen de 16 en 86 jaar is gebleken dat 1 op de 5 mannen wel eens op het eerste gezicht verliefd is geworden. De helft van de mannen verloor zijn hart aan een vrouw tijdens de eerste ontmoeting, maar de meeste mannen hebben drie afspraakjes nodig om een vrouw écht leuk te gaan vinden. Kijken we naar de vrouwen, dan zien we dat zij minder snel verliefd worden op het eerste gezicht. Van alle ondervraagden, is 1 van de 10 dames wel eens verliefd geworden op het eerste gezicht en dit is de helft van de ondervraagde mannen.

Liefde op het eerste gezicht vooral voor vrouwen? Niet dus!

Het onderzoek is opvallend, omdat veel mensen denken dat alleen vrouwen verliefd kunnen worden op het eerste gezicht. Liefde op het eerste gezicht is volgens de uitkomsten van dit onderzoek zeker niet vrouwelijk, maar iets wat meer mannen dan vrouwen overkomt.

Andere uitkomsten van het onderzoek

Het Britse onderzoek ging niet alleen over liefde op het eerste gezicht, maar ook over andere onderwerpen met betrekking tot liefde. Zo bleek uit het onderzoek dat de gemiddelde man ongeveer drie keer in zijn leven verliefd wordt, terwijl dit bij de gemiddelde vrouw slechts eens in het leven gebeurt. Klein nadeel voor de heren: hun liefde wordt minder vaak beantwoord.

Waar mannen en vrouwen het wel over eens zijn, is dat hun eerste liefde de meeste indruk achterlaat. Zowel mannen als vrouwen verlangen wel eens terug naar hun eerste liefde en niet alleen uit sentimentele gevoelens. Veel mannen en vrouwen denken nog steeds dat hun eerste liefde eigenlijk de beste liefde is geweest. Een kwart van de ondervraagden is zelfs nooit van hun eerste liefde hersteld, wat betekent dat ze nog steeds gevoelens hebben voor de eerste man of de eerste vrouw in hun leven.

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…