Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Met deze kleur maak je het meeste indruk op je date!

Bram
3 min read

Vandaag de dag is het vinden van een leuke date een stuk eenvoudiger geworden dan een paar decennia geleden. Je kunt nu niet alleen leuke afspraakjes maken met iemand uit je directe omgeving, maar ook gebruikmaken van datingwebsites en –apps om een date te scoren op vrijdagavond. Als je op zoek bent naar de ware dan is het telkens weer erg spannend. Je vraagt je natuurlijk keer op keer weer af of je nu eindelijk de liefde van je leven tegen het lijf zult lopen. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken, trek je je mooiste kleren uit de kast en gaat op pad. Op hoop van zegen zogezegd, maar hoe groot is dan de kans op een geslaagde date?

Kies voor rood

Kleuren spelen een belangrijke rol in het leven van zowel mensen als dieren. Ze kunnen niet alleen bepaalde gevoelens vertegenwoordigen, maar eveneens bepaalde gevoelens opwekken. Op het moment dat je dank ook de slagingskans van je date zo groot mogelijk wilt maken, doe je er verstandig aan om iets roods uit je garderobe te vissen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aan weten te tonen dat juist deze kleur je veel aantrekkelijker maakt. Eigenlijk wisten we dit al eeuwenlang, maar sinds kort hebben wetenschappers dit eveneens kunnen onderbouwen. Rood wordt immers al sinds mensenheugenis gezien als de kleur van passie en van de liefde.

Waarom juist rood?

De aantrekkingskracht van de kleur rood kan volgens de onderzoekers terug worden geleid tot de gelijkenis met de kleur van bloed. Bloed kan namelijk in verband worden gebracht met een zekere mate van vruchtbaarheid. Door voor de kleur rood te kiezen, kies je dus eigenlijk voor je eigen voortplanting verzekeren. In de dierenwereld gebeurt vaak hetzelfde en reageren dieren op bepaalde biologische triggers die laten zien dat het tijd is om te paren. Denk onder andere maar eens aan het orde achterwerk van een baviaan in paringstijd. Rood heeft dus voor zowel mensen als dieren een bijzondere aantrekkingskracht, zeker op het gebied van passie, liefde, voortplanting en dus de instandhouding van de soort.

Welke kleuren draag je beter niet?

Op een date kun je dus het beste rood dragen. Er zijn echter ook een aantal kleuren dat je tijdens een afspraakje beter in je kast laat hangen. Hierbij kun je denken aan de kleuren geel en bruin. Uit een Brits onderzoek is namelijk aan het licht gekomen dat 39 procent van de mannelijke proefpersonen aangaf op gele kleding van zijn date af te knappen. Daarnaast liep 28 procent van de mannelijke proefpersonen niet te prikkelen door de bruine outfit van zijn date. Het gros van de mannen die aan dit onderzoek deelnamen zei echter wel getriggerd te worden als hun date een rood gekleurd kledingsstuk droeg.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…