scrollTop top

Bewezen: een middagdutje maakt je slimmer

Bewezen: een middagdutje maakt je slimmer

Vroeger werd soms fronsend gekeken naar iemand die een middagdutje deed, het werd gezien als een teken van luiheid. Daar komt nu gelukkig verandering in. Onderzoekers hebben de verrassende ontdekking gedaan dat een middagdutje goed is voor je hersenen. Goed nieuws dus voor iedereen die tijdens de middag graag even tot rust komt!

1.Het maakt je alerter

Een middagdutje is zelfs veel effectiever dan een kopje koffie of een workout. Na een middagdutje van slechts 40 minuten ben je 100% alerter! Als je je dag doorbreekt met een middagdutje kunnen je hersenen even tot rust komen. Je zal nadien even alert en fris zijn als tijdens het eerste deel van je dag. Laat anderen dus maar denken wat ze willen. Een middagdutje is de beste manier om je dag op een productieve manier door te brengen. Het heeft zeker en vast niets met luiheid te maken, integendeel!

2.Je kan beter nadenken en het verbetert je geheugen

Een van de voordelen van een middagdutje is dat je je geheugen en denkvermogen verbeterd. Je zal je meer kunnen herinneren en scherper kunnen nadenken. Onderzoek toont zelfs aan dat een kort middagdutje, van 45 tot 60 minuten, je hersencapaciteit wel 5 keer kan verbeteren! Een goede reden dus om even je ogen te sluiten!

3.Het maakt je creatiever

Als je slaapt is je linker hersenhelft minder actief. Dat is de hersenhelft die instaat voor logica en redeneren. Je rechter hersenhelft komt daarentegen echt tot leven tijdens je middagdutje. Dat is de hersenhelft die verantwoordelijk is voor creativiteit en fantasie. Onderzoekers stelden vast dat je hersenen creatieve processen kan uitvoeren tijdens je slaap. Dat halfuurtje slaap zal ervoor zorgen dat je originele oplossingen voor problemen kan bedenken. Tijdens je slaap werkt je creatieve rechterhersenhelft stilletjes verder aan probleemen.

 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  239.254.005
 • Aantal
  doden
  4.878.691
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.276.221
 • Aantal
  doden
  25.732

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!