Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: selfies nemen is goed voor je gezondheid

Bram
2 min read

Love it or hate it, selfies zijn waanzinnig populair. Zo populair zelfs dat ze niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. De laatste jaren doen er heel wat berichtgevingen over selfies de ronde. Zo zouden selfies er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je in een narcistische ijdeltuit verandert. Maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn. Integendeel, onderzoekers zijn tot de vaststelling gekomen dat selfies zelfs goed zijn voor je mentale gezondheid!

Selfies zijn goed voor je mentale gezondheid

Dat je ijdel wordt als je een selfie neemt mag je met een grote korrel zout nemen. Onderzoekers stellen vast dat mensen die regelmatig selfies nemen niet meer met hun uiterlijk bezig zijn dan anderen, ze zijn er alleen eerlijker over. Take that! Het is helemaal niet ongezond om af en toe een foto van jezelf te nemen. Integendeel, onderzoekers stellen vast dat mensen die selfies nemen een betere mentale gezondheid hebben. Ze accepteren hun lichaam, ze zijn trots op zichzelf en ze hebben een hechtere vriendengroep.

Meer sociale contacten

Door samen met je vrienden een selfie te nemen voel je je nog meer met elkaar verbonden. Je legt herinneringen vast die je anders zou vergeten en dat versterkt je band. Goede vriendschapsrelaties zijn essentieel om je goed te voelen, en selfies helpen je daarbij.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Als je af en toe een selfie neemt leer je je lichaam te accepteren zoals het is. Mensen die selfies nemen zijn doorgaans tevreden met hun uiterlijk, ook als ze er een dagje minder goed uitzien. Het maken van selfies kan je zelfvertrouwen verhogen en dat is goed voor je mentale gezondheid. Je hebt het gevoel dat je meer aankan en je gaat voor je doelen.

Selfies moedigen je aan

Mensen nemen doorgaans een selfie als ze trots zijn op zichzelf. Tijdens of na een workout bijvoorbeeld. De positieve reacties die mensen krijgen op hun selfies kan hen aanmoedigen om hun doelen te bereiken. En dat is natuurlijk erg goed voor je mentale én fysieke gezondheid!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…