Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: Slimme mensen gaan later slapen

Bram
3 min read

Ben jij een echte nachtuil? Goed nieuws, onderzoek toont namelijk aan dat nachtuilen intelligenter zouden zijn dan vroege vogels. Lees hier waarom je slimmer bent als je laat gaat slapen!

Aangepast aan moderne leven

Ben jij iemand die laat gaat slapen? Dan heb je je uitstekend aangepast aan de huidige, moderne levensstijl. Enigszins tegen de evolutie in, want onze voorouders leefden volgens een heel ander ritme: vroeg erin en vroeg eruit. Mensen die vroeg gaan slapen leven dus nog steeds zoals onze voorouders, terwijl mensen die laat gaan slapen zich aangepast hebben aan het moderne leven. Een blijk van uitmuntende intelligentie, aldus de onderzoekers.

Je hebt tijd om te dagdromen

Tijdens de dag heb je vaak niet de tijd om na te denken over je verlangens en mogelijke nieuwe uitdagingen. Je bent namelijk druk aan de slag met werk, vrienden of familie… Hierdoor onderdruk je eventueel je passie om onszelf te ontplooien. Maar ’s nachts is er niemand die je kan storen, je hebt alle tijd om na te denken en creatief te zijn.

Tegen de stroom in

Er wordt van ons verwacht dat we elke dag van 9 tot 5 gaan werken en s’ nachts slapen. Als je hier niet aan meedoet, ga je tegen de stroom in. Je stopt niet met denken omdat andere mensen zeggen dat het bedtijd is. De kans bestaat dat je tijdens de nacht andere voorkeuren en waarden verwerft dan mensen die vroeger gaan slapen.  En deze nieuwe waarden zorgen voor de leiders, uitvinders en ontdekkers van morgen!

Je bent nieuwsgieriger en open-minded

De nacht is de meest creatieve en bevrijdende tijd van de dag. Het is de tijd waarin kunstenaars, schrijvers en muzikanten hun meesterwerken creëren. Je kan ontdekkingen doen en jezelf leren kennen.

Nachtuilen zijn even actief als vroege vogels

Vaak denken mensen dat je vroeg moet opstaan om op een dag veel gedaan te krijgen. Maar laat opblijven kan ook heel vruchtbaar zijn. ’s Nachts kunnen er immers ontdekkingen gedaan worden die voor vroege vogels altijd een mysterie zullen blijven.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…