Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bloedsuikerspiegel: hoe belangrijk is het om stabiele bloedsuikerwaarden te hebben?

4 min read

Volgens de Belgische Diabetes Liga krijgt zowat elke 10 minuten iemand in ons land te horen dat hij diabetes of suikerziekte heeft. Tegen 2030 zal dat evolueren naar 1 op 10 Belgen.

Naast de gekende gevallen van diabetes bevinden heel wat volwassenen zich ook in een ‘grijze zone’. Die personen hebben nog geen diabetes, maar kampen wel met onstabiele en/of verhoogde bloedsuikerwaarden. Zonder aanpassing van de levensstijl loopt deze groep een aanzienlijk risico om op termijn diabetes type 2 te ontwikkelen.

Ter preventie en om een goede algemene gezondheid te behouden, is het streven naar een stabiele bloedsuikerspiegel voor iedereen belangrijk. Hieronder een woordje uitleg hoe een voldoende aanbreng van de voedingsstof chromium daarbij nodig is.

Lage bloedsuikerspiegel zorgt voor onstilbare behoefte aan een suiker-shot

Symptomen van een te lage suikerspiegel zijn onder andere:

  • Vaak een uitgesproken hongergevoel
  • Plotse vermoeidheid
  • Concentratieverlies
  • Hoofdpijn

Op dat moment kan snoepen tijdelijk helpen als gevolg van de snelle suiker-shot met onmiddellijke energie.

Deze onstilbare behoefte aan snelle koolhydraten of een opkikker ontstaat wanneer het bloedsuikerniveau daalt. Als de hersenen een tekort aan brandstof hebben, schakelen ze automatisch over in de stand ‘geen wilskracht’ en gaan ze op zoek naar energie.

Wanneer de bloedsuikerspiegel dus daalt en verstoord geraakt, stijgt de drang naar zoet en snoep, die ervoor zorgen dat je kilo’s verdikt door suiker te eten en te snoepen.

Daarom is het voor iedereen belangrijk om enerzijds te kiezen voor trage suikers en anderzijds voldoende noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals chromium, die helpen een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden.

Wat doet chroom of chromium?

Chromium is belangrijk voor de energiestofwisseling en het vermogen om de bloedsuikerwaarden onder controle te houden.

In normale omstandigheden regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel, maar dat evenwicht kan verstoord worden door een ongezonde levensstijl.

  • Gesuikerde voeding die arm is aan volwaardige voedingsstoffen, dus ook aan chromium, brengen het evenwicht uit balans.
  • Dat lage chromium-gehalte in onze dagelijkse voeding maakt ons meer vatbaar voor een stijgend bloedsuikergehalte door een verstoring van de insuline.

Na een maaltijd of na het eten van iets zoet stijgt de bloedsuikerspiegel eerst veel te hoog, maar na de piek, daalt het suikergehalte in het bloed te snel waardoor men gedurende een langere periode een te lage bloedsuikerspiegel heeft met een suikertekort tot gevolg.

Tip voor behoud normale bloedsuikerspiegel: Bio-Chromium van Pharma Nord

Ter ondersteuning van een aanpassing van je voedingswijze en het regelmatig beoefenen van een gezonde lichaamsactiviteit kan Bio-Chromium bijdragen tot een sneller en beter effect. Bio-Chromium bevat het unieke organische chroomgist (ChromoPrecise) met de hoogste biologische beschikbaarheid.

Bio-Chromium draagt bij tot het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. 1 tablet per dag innemen (wat overeenkomt met 100 μg Cr/dag), bij voorkeur bij de maaltijd die de suikerdrang vooraf gaat. Het product is verkrijgbaar bij je apotheker.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…