Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Carrière maken? Zo hou je het leuk voor je kinderen

Olivier
2 min read

Je hebt kinderen en werkt parttime bij een bedrijf. Dit is prima te combineren samen en je vindt het heerlijk dat je naast werken ook veel tijd met je kinderen door kan brengen. Nu dreigt dat te veranderen, je baas heeft je namelijk vorige week een voorstel gedaan voor een andere functie binnen het bedrijf. Je aast al jaren op deze functie, maar het zou wel betekenen dat je fulltime moet gaan werken. Hoe ga je dit nu doen met de kinderen? Hieronder 5 tips voor werkende moeders waarmee je het ook nog leuk houd voor je kinderen!

Back-up plan

Zorg dat je kind zich niet alleen aan jou hecht, maar ook op zijn of haar gemak is wanneer jij van huis bent. Doe dit door te oefenen met een familielid, kennis of een oppas.

Quality time

Wanneer je veel van huis bent om te werken, is het van belang dat je de tijd die je daadwerkelijk met je kinderen doorbrengt wel goed benut. Plan leuke uitjes op vrije dagen of neem eens een mini vakantie in het weekend. Zo hebben jullie samen iets om naar uit te kijken.

Voel je niet schuldig

Ga je nooit schuldig voelen omdat je fulltime werkt. Je bent geen slechte moeder wanneer je fulltime werkt. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van tweeverdieners net zo gelukkig zijn als kinderen van anderhalfverdieners.

Vaste momenten

Kies vaste momenten op de dag, waarop jullie samen iets leuks doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorlezen voor het slapen of een toetje op de bank na het eten. Zo kan je kind hiernaar uit kijken wanneer je even niet thuis bent.

Wees een voorbeeld voor je kind

Wanneer jij gelukkig bent, zal je kind dit ook voelen. En als moeder ben je tenslotte een voorbeeld voor je kind. Als jij gelukkig wordt van die drukke baan, komt dit jouw kind dus ook ten goede!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…