Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Citroensapkuur: Ontgift je lichaam! Is het gevaarlijk?

Olivier
2 min read

De citroen is multifunctioneel. Handig om het huis mee schoon te maken, het houdt de muggen op afstand en is ook nog eens goed voor de huid. Ook wordt de citroen gebruikt in een detox behandeling, die onder dezelfde naam bekend is, namelijk de citroensapkuur. Wat is de citroensapkuur? Is deze gevaarlijk? Wij zochten het uit!

Wat is de citroensapkuur?

De citroensapkuur is een vrij intense kuur van maximaal 10 dagen voor als je snel vocht en gewicht wilt verliezen. Het citroensap heeft namelijk een vet oplossende werking. Door het kleine aantal calorieën dat je binnen krijgt, val je dus af. Ook heeft de citroensapkuur een ontgiftende werking. De kuur geeft je spijsvertering een pauze, zodat je darmen en andere organen zich opnieuw kunnen versterken met energie en zich kunnen ontdoen van afvalstoffen.

Hoe werkt een citroensapkuur?

  1. Je kunt deze kuur maximaal 10 dagen volhouden. De een haakt na drie dagen af, de ander na zes dagen. Het is de bedoeling dat je tijdens de kuur geen honger hebt. Je krijgt namelijk genoeg voedingsstoffen binnen met het sap wat je drinkt.
  2. Ingrediënten: Versgeperst citroensap, Ahornsiroop en Cayennepeper
  3. Mix de ingrediënten en drink 8 glazen per dag. De verhoudingen citroensap/Ahornsiroop zijn 50/50.
  4. Sport niet tijdens de kuur
  5. Begin na de kuur voorzichtig weer met eten. Neem kleine salades of bijvoorbeeld een soepje. Na drie dagen kun je proberen weer normale hoeveelheden te gaan eten.

Is de citroensapkuur gevaarlijk?

Het is niet makkelijk om te zeggen of de citroensapkuur gevaarlijk is voor je lichaam of juist gezond. Bij de een slaat het goed aan en bij de ander bevalt het totaal niet. Je valt er sowieso van af, maar erg natuurlijk is het natuurlijk niet om 10 dagen niks te eten. Het is nog altijd beter voor je lichaam om op een rustige manier af te vallen door te sporten en gezond te eten.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…