Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom ben je altijd moe

Bram
2 min read

Heb jij moeite om op te staan en ben je de hele dag door vermoeid? Je bent niet alleen. 1 op de 3 mensen voelt zich constant moe en maar liefst 10% van alle doktersbezoeken gaan over onverklaarbare vermoeidheid.

1.Je beweegt niet voldoende

Het is misschien het laatste waar je zin in hebt. Maar als je te weinig beweegt maak je je vermoeidheid alleen maar erger. Door drie dagen per week 20 minuten licht te bewegen zal je je energieker voelen. Regelmatig bewegen doet je hart en longen efficiënter werken waardoor zuurstof makkelijker door je lichaam getransporteerd wordt.

2.Je slaapt niet zo goed als je denkt

Velen onder ons hebben een enorm slecht slaappatroon. Slecht slapen kan veroorzaakt worden door stress, maar ook je tablet of smartphone kan de boosdoener zijn. Het blauwe licht van je elektronische apparaten kunnen je bioritme verstoren.

3.Je schildklier werkt niet goed

Een onderactieve schildklier is een veelvoorkomende oorzaak van onverklaarbare vermoeidheid. Zeker bij vrouwen van middelbare leeftijd. Deze aandoening openbaart zich meestal tussen 25 en 50 jaar. Symptomen zijn vermoeidheid, dorst, gewichtstoename en een koud gevoel. Ga naar je huisarts en vraag een bloedtest. Met de juiste behandeling zal je energieniveau terug op peil zijn.

4.Je hebt een ijzertekort

Ongeveer een derde van de vrouwen heeft een ijzertekort, dat wordt vaak veroorzaakt door hevige menstruatie. Door een ijzertekort kan bloedarmoede ontstaan. Er is een makkelijk testje dat je thuis kan doen om te ontdekken of je misschien aan bloedarmoede leidt. Trek je onderste ooglid een beetje naar beneden een kijk naar de kleur. Is de kleur eerder bleek dan roze? Het kan een signaal zijn dat je te weinig ijzer in je bloed hebt. Vraag bij twijfel een bloedonderzoek aan je huisarts en eet voldoende groene bladgroenten, gedroogde vruchten en citrusvruchten.

5.Je eet te weinig vitamine B

Ons leven wordt drukker, het is dus belangrijk om je lichaam de voedingsstoffen en vitaminen te geven dat het nodig heeft. Vitamine B zijn essentieel omdat ze nodig zijn om het voedsel dat je eet om te zetten in energie. Je vindt deze vitaminen in bruine rijst, haver en vette vis.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…