Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom ben jij een echte muggenmagneet

Bram
2 min read

 Als je ’s morgens wakker wordt sta jij helemaal onder de muggenbeten en je partner heeft niets, herkenbaar? Dat is niet eerlijk denk je dan. Helaas, één op de tien mensen zijn extra aantrekkelijk voor muggen. Ben jij ook een muggenmagneet?

Je hebt bloedgroep O

Mensen met bloedgroep O hebben 80% meer kans om gebeten te worden. Heb je bloedgroep A, dan heb je meer geluk want jij wordt het minst gebeten.

Je beweegt veel in je slaap

Muggen houden van mensen die zich veel bewegen in hun slaap. Dat komt omdat je lichaam dan warmer is en meer zweet. Muggen gebruiken hun neus tijdens het jagen en zullen sneller bij jou terecht komen.

Je lichaam verwerkt cholesterol erg goed

Sommige mensen hebben een hoge concentratie cholesterol op hun huid. Dit vinden muggen extra aantrekkelijk. Dit betekent gelukkig niet dat je ook een hoge cholesterolwaarde hebt in je bloed. Het wil alleen maar zeggen dat je lichaam erg goed is in het verwerken van cholesterol. Tijdens dit proces blijft er immers altijd wel een klein laagje achter op je huidoppervlak.

Je bent zwanger

Als je zwanger bent stoot je lichaam meer CO2 uit, dit trekt extra muggen aan. Je kan er helaas niets aan veranderen. Als je zwanger bent moet je er vrede mee nemen dat je extra zal gestoken worden deze zomer.

Je hebt alcohol gedronken

Als je alcohol drinkt verhoog je je lichaamstemperatuur. Hierdoor vinden muggen je extra lekker.

Je bent groot

Ook grote mensen stoten meer C02 uit. Dat is dan ook de reden waarom muggen vlugger naar volwassenen gaan dan naar kleine kinderen. Als je groot bent helpt het om ’s nachts stil te blijven liggen waardoor je minder C02 uitstoot. Je lichaam zal kouder worden en je zal minder gaan zweten. Allemaal trucjes om die vervelende muggen te misleiden!

Muggen ruiken je graag

Soms is het onverklaarbaar waarom jij zoveel gestoken wordt en een ander niet. Het kan zijn dat muggen je graag ruiken en je bloed verkiezen. Probeer er dan maar mee te leven dat jij een echte muggenmagneet bent. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…