Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom mag je geen zeep gebruiken

Camille
3 min read

Een goede hygiëne is belangrijk, maar als je hierin doorslaat kan het je gezondheid verstoren. Regelmatig gebruik van zeep doet de huid namelijk meer kwaad dan goed. Ontdek waarom zeep niet zo goed is voor je huid en wat goede alternatieven zijn!

Antibacteriële zeep

Onze handen komen voortdurend in contact met voorwerpen zoals deurknoppen, trapleuningen, winkelwagens die kunnen krioelen van de bacteriën. Een antibacteriële zeep kan wat dat betreft helpen om de balans en hygiëne van de handen te waarborgen.
Voor de rest van het lichaam wordt het gebruik van een antibacteriële zeep echter sterk afgeraden, omdat de huid teveel gestript wordt van ‘goede’ bacteriën die kunnen beschermen tegen huidverstoringen als eczeem en acne.

Uitdroging

Zeep reinigt en verwijdert vetten, óók de goede vetten die nodig zijn om een beschermende barrière op de bovenste huidlaag te vormen. Dagelijks gebruik van zeep zorgt voor uitdroging van de huid en is tevens ook één van de oorzaken van vroege rimpelvorming. Bij een droge huid worden fijne lijntjes sneller zichtbaar en raakt de huid verzwakt.

Fris gevoel

Om een schoon en fris gevoel te ervaren heeft het lichaam niet meer nodig dan een goede spoelbeurt. Bacteriën die nare luchtjes veroorzaken kunnen prima met water worden weggespoeld. Ook na het sporten is water voldoende en heb je geen zeep nodig om zweet en lichte vuilresten van de huid af te voeren. Een gevoelige huid kan enorm opknappen wanneer er wordt geminderd met zeepgebruik. Chemische stoffen die worden gebruikt in zeepproducten zorgen voor tal van huidreacties. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de huid sneller herstelt wanneer er geen zeep wordt gebruikt. De belangrijkste functie van het grootste orgaan (de huid) is het vormen van een zelfregulerende beschermlaag tegen invloeden van buitenaf. Eén van de beste manieren om deze functie te ondersteunen is door er niet teveel mee te bemoeien met chemische producten.

Intieme Hygiëne

De intieme hygiëne van zowel mannen als vrouwen heeft aan lauwwarm water voldoende om een schoon en fris resultaat te bereiken. In sommige gevallen kan een beschermende zeepvrije wasemulsie helpen om de natuurlijke balans te herstellen.

Alternatieven voor zeep

Een zeepvrije wasgel kan voor jong en oud prima dienstdoen als alternatief voor traditionele zeep. Verzorg en reinig je huid op milde wijze met zeepvrije formules die de huid niet uitdrogen. Ook zeepvrije wasblokken met huidvriendelijke bestanddelen beperken de kansen op allergische reacties en werken reinigend.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…