Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 beste manieren om een saaie date te beëindigen

Anja
3 min read

1. Vertel de waarheid

Eerlijkheid duurt doorgaans het langst en dat geldt waarschijnlijk ook als je voor de eerste keer met iemand op date bent. Door je date te vertellen dat er geen chemie is tussen jullie kun je een saaie date snel beëindigen. De meeste mensen zullen je eerlijkheid waarderen. Juist door je date aan te geven hoe je je voelt in een bepaalde situatie voorkom je misverstanden, onduidelijkheden en teleurstellingen achteraf. Je kunt je date op een subtiele en vriendelijke manier aangeven dat je het leuk vond om kennis te maken, maar het eveneens jammer is dat jullie geen toekomst hebben samen.

2. Zeg het met lichaamstaal

Je lichaamstaal kan vaak een grote rol spelen bij het uiten van bepaalde gevoelens. Op het moment dat je date ten einde loopt, kun je dan ook duidelijk laten merken dat je geen interesse meer hebt in een vervolg. Dit kun je onder andere doen door minder vaak te lachen en te zorgen dat er een zekere afstand blijft tussen je date en jou. Dergelijke signalen zijn over het algemeen voldoende om de ander aan te geven dat er weinig interesse bestaat vanaf jouw kant.

3. Geef signalen dat jullie niet bijeen passen   

Om een saaie date te beëindigen kun je eveneens laten merken dat jullie niet bijeen passen
Op het ogenblik dat je van de date af wilt dan kun je bijvoorbeeld laten merken dat je over bepaalde zaken een totaal andere mening hebt. Hiervoor dien je wel een onderwerp te kiezen waar je zeker van weet dat het een discussie waard is en dat je mening verschilt van de mening van je date. Op die manier zal het gesprek immers een negatieve klank gaan krijgen en ontvangt je date zeker de signalen van je op dat je niet geïnteresseerd bent. Een andere aanpak kan zijn: de ander te vragen wat deze verwacht van een partner zodat je vervolgens aan kunt geven om welke redenen jij hier niet aan voldoet.

4. Stel je date voor vrienden te blijven

Indien je een leuk afspraakje hebt gehad, maar er geen toekomst in zit voor jullie samen, dan kun je je date voorstellen om vrienden te blijven. Als jullie daar alle twee mee eens zijn dan zal je date alsnog op een leuke manier eindigen. Uiteraard is het in dit geval wel essentieel dat je date geen sterke gevoelens voor je heeft. In dit laatste geval kun je beter het contact helemaal verbreken om geen verwachtingen te scheppen die je niet waar kunt, en wilt, maken.

5. Stel voor je date te koppelen aan een bekende

Als je voelt dat er geen relatie tussen jullie in zit dan dien je dat ook duidelijk te maken aan de ander. Op het moment dat je te maken hebt met een leuk persoon, maar deze alleen niet bij je past, dan kun je voorstellen om hem of haar kennis te laten maken met een vriend(in). Deze vriend(in) moet dan wel beter bij de date passen dan jij. Je laat je date op deze manier niet alleen direct weten dat het niets wordt tussen jullie, maar biedt tevens een leuke optie aan voor een nieuw afspraakje.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…