Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De griep is officieel in het land, wellicht volgende week epidemie

Lore
2 min read

Voor het eerst dit jaar is de epidemische drempel voor griep overschreden. Als die drempel twee opeenvolgende weken overschreden wordt, is er ook echt sprake van een epidemie. Wellicht wordt de epidemische drempel volgende week een tweede keer overschreden.

Epidemische drempel

De epidemische drempel staat dit jaar op 157 raadplegingen per 100.000 inwoners. Dat betekent dat deze week minimaal 157 Belgen naar de huisarts gingen met griepsymptomen zoals koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid…

Kinderen veroorzaken stijging

Het zijn in de eerste plaats kinderen tussen 5 en 14 jaar die de stijging veroorzaken. Zij geven het virus aan elkaar door op school. Voorlopig blijven 65-plussers nog gespaard, maar ook dat zal binnenkort wellicht veranderen.

Beterschap vanaf krokusvakantie

Het blijft elk jaar onzeker hoe de griepepidemie zich verder zal ontwikkelen. Viroloog Marc Van Ranst verwacht dat het aantal zieken nog 3 à 5 weken zal verder stijgen en opnieuw zal dalen vanaf de krokusvakantie. Kinderen blijven dan thuis en zo neemt de epidemie terug af.

Ben jij goed voorbereid op het griepseizoen? Bekijk onze tips:

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…