Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De katoenen luier duikt terug op in de luiertas

Camille
2 min read

Veel ouders kiezen opnieuw bewust voor katoenen luiers. Ze zijn hip, gezond én milieuvriendelijk. De katoenen luier is een waardig alternatief voor de wegwerpluier.

Gezonder

Katoenen luiers zijn veel gezonder voor de babyhuid. In tegenstelling tot wegwerpluiers bevatten katoenen luiers geen chemicaliën (chloor, parfum of polyacrylaat). De chemicaliën, die zich bevinden in wegwerpluiers, onttrekken vocht uit de babybilletjes en dit kan leiden tot huidirritatie en uitdroging van de huid. Bovendien zijn katoenen luiers ook gewoon heel prettig om dragen. Ze voelen zeer zacht aan op de huid.

Milieuvriendelijk

Wetende dat 8% van het restafval in België bestaat uit wegwerpluiers zijn katoenen luiers een waardig alternatief en zijn bovendien heel milieuvriendelijk. Katoenen luiers moeten wel gewassen worden en hiervoor is elektriciteit, water en wasmiddel nodig. Maar er bestaan luierservices die heel milieuvriendelijk kunnen werken doordat die wassen in grote volumes met de meest energie efficiënte wasapparatuur.

Sneller zindelijk

Tal van onderzoeken hebben uitgewezen dat kinderen die opgroeien met katoenen luiers sneller zindelijk zijn. Kinderen met katoenen luiers zijn zich sneller bewust van een natte of volle luier.

Bij wegwerpluiers wordt al het vocht snel opgenomen door een vocht absorberende gel. Het kind voelt wel dat het plast maar niet de onaangename gevolgen ervan. Het zal bijgevolg ook minder snel aangeven wanneer zijn luier vol is en de eerste stappen naar zindelijkheid pas later zetten.

Comfort

Katoenen luiers zijn even makkelijk in gebruik als wegwerpluiers. Ze zijn voorgevormd en sluiten met drukkoopjes of klittenband. Bovendien zijn katoenen luiers super comfortabel voor je baby, ze bestaan uit natuurlijke materialen, voelen heel zacht aan op de babyhuid en zijn gezond.

Last but not least : ook ouders hoeven geen comfort op te geven ze kunnen gebruik maken van luiersevices, die zorgen ervoor dat er elke week vers gewassen luiers tot bij je thuis geleverd worden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…