scrollTop top

De nieuwste trend: oude theezakjes!

De nieuwste trend: oude theezakjes!

Met de winter voor de deur, is er niks lekkerders dan met een lekkere kopje thee op de bankvertoeven. En het theezakje? Juist. Die verdwijnt in de prullenbak. Niet doen! Je kunt theezakjes namelijk nog voor diverse doeleinden gebruiken. Van het verwijderen van luchtjes uit schoenen tot het verjagen van muizen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

1. Het verlicht pijn

Wanneer je door de zon verbrand bent, kan een theezakje helpen om uitdroging tegen te gaan. Het heeft tevens een verlichtende werking. Wacht tot het theezakje is afgekoeld en houdt deze op de pijnlijke plek.

2. Donkere kringen en wallen

Korte of moeizame nacht gehad? Wanneer je afgekoelde theezakjes gedurende 10 minuten op de huid onder de ogen legt, zal de kou en de stof theïne (een variant van cafeïne) de bloeddoorstroming in de dunne huid stimuleren. Het resultaat? Minder donkere kringen en wallen!

3. Zeg maar dag tegen stink schoenen

Ruiken jouw schoenen niet altijd even fris? Doe ’s nachts een theezakje in jouw schoenen. Je zult zien dat de volgende dag de zweetgeur is weggetrokken!

4. Een frisse koelkast

Nare geurtjes in de koelkast verwijder je door er oude theezakjes in te leggen. De absorberende werking zorgt dat vieze geurtjes verdwijnen en jouw koelkast weer fris en fruitig ruikt.

5. Het ontvet de afwas

Niemand doet vrijwillig de afwas. De huishoudelijke taak waar je helaas niet onder uit komt, wordt echter een stuk makkelijker wanneer je theezakjes het werk laat doen! Zet de vieze afwas in de wasbak en doe er een aantal oude theezakjes bij. Wacht even en kijk vervolgens hoe de zakjes het grootste gedeelte van het vet hebben opgenomen. Makkelijker wordt het bijna niet!

6. De perfecte muizenval

Tot slot een gouden tip wanneer je last heb van muizen. Verstop een aantal theezakjes op verschillende plekken in het huis. Muizen hebben namelijk een hekel aan de geur van thee. Die zie
je dus niet meer terug!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  526.873.705
 • Aantal
  doden
  6.281.643
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.147.568
 • Aantal
  doden
  31.727

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!