Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De voordelen van biologische cosmetica

Camille
3 min read

Biologische cosmetica is op zich niets nieuws, maar neemt wel sterk in populariteit toe. De voordelen van biologische cosmetica worden namelijk steeds duidelijker. Hieronder belichten we een aantal voordelen van biologische cosmetica.

Biologische cosmetica of reguliere varianten?

Je huid is je grootste orgaan en beschermt je lichaam onder andere tegen:

  • uitdroging,
  • onderkoeling,
  • externe factoren, zoals infecties.

Je dient dus voorzichtig om te springen met je huid. De menselijke huid kan zich, door het aanwezige biologisch evenwicht, zonder allerlei hulpmiddelen uitstekend in een goede conditie bevinden.

Reguliere cosmetica

Reguliere cosmetica die is samengesteld uit synthetische ingrediënten zal je huid vaak negatief beïnvloeden. De natuurlijke balans in je lichaam kan daardoor zelfs verstoord door worden. Dit is vooral het geval als je reguliere cosmetica langere tijd gebruikt. Bedenk bijvoorbeeld dat reguliere cosmetica vaak wordt gemaakt met minerale olie, gewonnen uit aardolie.

Biologische cosmetica

Biologische cosmetica heeft echter een waterbasis. De voornaamste ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, zoals van planten, kruiden en bloemen. Dergelijke ingrediënten zitten eveneens in reguliere cosmetica en zullen dus niet als een vernieuwing worden gezien. Dit geldt echter wel voor het feit dat biologische cosmetica geen synthetische conserveringsmiddelen en kleurstoffen bevat. De natuurlijke balans van je huid zal daardoor niet in de war worden gestuurd. Je huid wordt zelfs op een natuurlijke wijze gevoed en verzorgd. De zuurgraad van je huid, het aanwezige laagje huidvet en de natuurlijke bacteriën zullen dus niet aan worden getast.

Voordelen biologische cosmetica

1. Minder allergieën

Voor iemand met een allergie of een gevoelige huid is biologische cosmetica doorgaans een betere keuze. In het bijzonder de synthetische ingrediënten in reguliere cosmetica kunnen immers voor irritaties en allergische reacties zorgen. Biologische cosmetica is daarentegen vrij van deze ingrediënten.

2. Minder acne en pukkels

Reguliere cosmetica die gemaakt wordt van minerale olie kan je huid afsluiten en de poriën verstoppen. Zo zullen eerder pukkels ontstaan. Beter kies je, bij huidproblemen zoals acne, voor biologische cosmetica omdat een waterbasis hebben die je huid niet afsluit.

3. Beter voor dier en milieu

Een ander groot voordeel van biologische cosmetica is dat deze biologisch afbreekbaar is. Het milieu zal er dus geen schade van ondervinden. Verder wordt een groot deel van de reguliere cosmetica getest op dieren om er zeker van te zijn dat de middelen onschadelijk zijn voor menselijk gebruik. Biologische cosmetica hoeven echter niet op dieren getest te testen omdat er geen schadelijke stoffen in zitten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…