Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De voordelen van wellness voor je gezondheid?

Camille
3 min read

In een steeds drukker wordende samenleving is het belangrijk om zo nu en dan een stap terug te nemen. Voldoende ontspanning voor lichaam en geest is van vitaal belang. Wellness zorgt voor meer balans en een betere gezondheid.

Wellness is hot

De wellness industrie is gericht op ontspanning, preventieve gezondheidsproducten en heeft als doel het stimuleren van een gezonde levensstijl. In de afgelopen jaren is het begrip ‘wellness’ verschoven van luxe tijdverdrijf dat alleen voor een selecte groep rijken is weggelegd naar een belangrijk en vooral betaalbaar middel om de gezondheid te ondersteunen. Hotels en restaurants over de hele wereld hebben lang en breed de omslag gemaakt om meer aan te bieden op het gebied van wellness. Ook de vraag naar gezondere producten gaat hand in hand met de sociale trends.

Even opladen

Het is tegenwoordig niet zo vreemd om even een weekendje een spa te bezoeken of in het hotel een massage te boeken. Met een leuke actie of aanbieding hoeft het echt geen kapitalen te kosten. Eens in de zoveel tijd een sauna bezoeken kan tevens wonderen doen voor je gezondheid. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die regelmatig de tijd nemen om ‘even op te laden’ beter bestand zijn tegen alledaagse uitdagingen en minder stress ervaren.

Yoga

Ook Yoga valt in de categorie wellness en is in de afgelopen jaren enorm aan populariteit toegenomen. Mensen die yoga beoefenen zijn het er unaniem over eens dat je je er beter door gaat voelen, kalmer wordt en dichter bij je ware aard komt.

Massages

Een heerlijke massage die alle knopen in het lichaam losmaakt. Het is iedereen aan te raden! Massages zijn zeer populair onder mensen die veel stress te verduren hebben in hun werk. Door het stressniveau te verlagen met een gerichte wellness aanpak wordt het makkelijker om meer plezier te beleven in het leven.

Vele voordelen

Je kunt sterker in je schoenen komen te staan door je lichaam de rust en aandacht te geven die het nodig heeft. Wellness biedt enorm veel voordelen voor de gezondheid:

  • Minder stress
  • Betere bloedcirculatie
  • Minder rimpels
  • Stralende huid
  • Minder Gejaagdheid
  • Goede gezondheid

Terugbetalingen

Heb jij ook vaak last van stress en spanningen? Tegenwoordig betalen heel wat ziekenfondsen een tegemoetkoming voor het bezoeken van een sauna, thermale baden, kuuroord, massages, schoonheidsbehandelingen etc. Je bent volledig vrij in de keuze van het saunacomplex of schoonheidssalon. Vraag nadien een betalingsbewijs waarop duidelijk vermeld staat van welke behandeling of wellness je genoten hebt.

Ziekenfondsen helpen je om je goede voornemens in de praktijk om te zetten. Beweging, gezonde voeding en ontspanning zijn de basis van een gezondere levensstijl. Door middel van tegemoetkomingen hierin helpen ze om eventuele gezondheidsproblemen en hoogoplopende medische kosten te voorkomen.

Bereken hier hoe OZ ook voor jou het verschil kan maken als ziekenfonds! »

OZ

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…