Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 4 push-up fouten zal jij nooit meer maken

Bram
2 min read

Push ups geven je bovenarmen en borstpieren extra kracht. Maak jij ook een van deze 4 veelvoorkomende fouten?

1.Je zet je handen te ver uit elkaar

Als je je handen te ver uit elkaar zet moet je minder je best doen tijdens push-ups. Dat komt omdat je de afstand van je lichaam ten opzichte van de vloer kleiner maakt. Het zorgt er bovendien ook voor dat je je schouders meer belast. Hoe doe je het dan goed? Het is belangrijk om je handen recht onder je schouders te zetten. Je zal merken dat je push-ups moeilijker zijn, maar het zal je veel sterker maken. Je beschermt bovendien je schouders en je traint je borstspieren en triceps.

2.Je denkt dat de ‘push’ het belangrijkste is

Tijdens push-ups is het naar beneden gaan even belangrijk als het naar omhoog gaan. Je mag de zwaartekracht echt niet het grootste deel van het werk laten doen. Door bewust bezig te zijn met het naar beneden gaan krijg je meer kracht in je spieren.

3.Je nek is niet recht

Als je erg moe bent kan het gebeuren dat je nek naar de vloer gaat hangen. Dit is een serieuze fout die grote gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Als je je nek niet mooi recht houdt kan je je wervelkolom kromtrekken. Tijdens een goed push-up kan je borst de vloer raken, je neus blijft echter altijd mooi in de lucht. Hou je lichaam op een mooie rechte lijn, ook je hoofd!

4.Je stretcht niet voldoende

Als je niet voldoende stretcht kan je pijn en disbalans krijgen in je spieren. Doe een stretchoefening na elke push-up reeks om dit te voorkomen. Een brugstretch kan je bijvoorbeeld helpen om je borst-, schouders- en rugspieren te stretchen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…