Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 5 signalen geven aan dat je een Drankprobleem hebt

Olivier
2 min read

In België houden we wel van een aperitiefje, of twee… Daar is op zich niets mis mee, al moet het niet te extreem worden. Wanneer jij in het weekend meerdere glazen wijn achterover tikt, week in, week uit, dan moet je bij jezelf misschien eens nagaan of je last hebt van een drankprobleem. Heb jij het gevoel dat je iets teveel drinkt en twijfel je of je een drankprobleem hebt? Check dan of je onderstaande 5 signalen herkent!

Je hebt meer drank nodig dan voorheen

Je hebt het gevoel dat je meer drank nodig hebt om je lekker te voelen. Dit komt waarschijnlijk omdat je lichaam steeds beter tegen alcohol kan, maar dit betekent ook dat er sprake is van een toenemende gewenning.

Schuldgevoel

Heb jij elke keer een schuldgevoel nadat je een wijntje gedronken hebt? Dan is dit een serieus teken dat jij kampt met een drankprobleem. Neem iemand in vertrouwen en praat erover. Schaam je er vooral niet voor.

Je kunt niet stoppen met drinken

De meeste mensen voelen aan wanneer ze moeten stoppen met drinken. Ze worden slaperig en de behoefte naar een drankje neemt af. Vind jij het moeilijk om te stoppen nadat je eenmaal bent begonnen met drinken? Of heb jij weleens behoefte aan een drankje in de vroege ochtend? Dit is een teken dat je afhankelijk wordt van alcohol. Wij raden aan contact op te nemen met je huisarts.

Je blijft drinken

Blijf jij drinken ondanks de symptomen van schadelijke gevolgen dankzij het alcoholgebruik? Dit geeft aan dat je drankgebruik een slechte gewoonte is geworden. Ook hier geldt: Neem contact op met je huisarts!

Je negeert advies

Hebben jouw vrienden al meerdere malen tegen je gezegd dat je minder moet drinken, maar je negeert dit advies? Dan heb jij sowieso last van een drankprobleem. Zoek zo snel mogelijk professionele hulp!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…