Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 9 zaken zul je herkennen als je date met een barman

Anja
4 min read

1. Hij weet alles van drank

Of je nu van wijn, bier of een cocktail houdt, een barman zal altijd een de meest lekkere variant voor je uit weten te kiezen. De drankkeuze kun je tijdens het stappen dan ook prima aan hem overlaten. Bovendien gaat hij dit drankje ook nog voor je halen. Je drankjes worden vervolgens altijd op een professionele wijze voor je neergezet en met een beetje geluk aangevuld met een kus van je date.

2. Hij heeft veel geduld

Een barman zal niet snel gestrest raken van de paar minuten die je te laat bent op jullie afspraakje. Hij heeft zich immers in de tussentijd prima vermaakt met een wildvreemde die inmiddels heel zijn levensverhaal aan je date heeft kunnen vertellen. Je date zal het bovendien niet erg vinden om nog even te wachten omdat je je make up even bij wilt werken. Wanneer je helemaal opgedoft weer bij hem terugkomt, zullen er bovendien de meest lekkere drankjes voor jullie klaar staan.

3. Alleen op stap

Omdat je date met een barman kan het regelmatig gebeuren dat hij moet werken op momenten dat jij een avondje wilt gaan stappen. Je lief begrijpt dan volkomen dat je een vriendin vraagt om je gezelschap te houden. Bovendien vind hij het enorm gezellig als jullie op zijn werk een (gratis) drankje komen doen. Zo kan hij namelijk opscheppen over de prachtvrouw met wie hij aan het daten is en die zomaar bij hem langskomt in de zaak.

4. Altijd kan hij meepraten

Tijdens zijn werk hoort een barman de meest uiteenlopende verhalen. Om die reden weet hij dan ook van een heleboel onderwerpen wel wat en zal het voor hem niet moeilijk te zijn om mee te praten in een gesprek. Dit is erg handig als je je lief meeneemt naar een familiefeest omdat hij dan met je oom kan kletsen die helemaal dol is op raceauto’s. Zelf weet je hier immers weinig van en bovendien babbel je liever wat bij met je nichtjes.

5. Hij wordt niet snel dronken

In sommige gevallen kun je met verbazing kijken hoe je date het ene glas na het andere achterover slaat zonder dronken te worden. Aan het einde van een date zal hij hooguit wat aangeschoten zijn. Bovendien is hij altijd zo verstandig om vervoer naar huis te regelen door bijvoorbeeld een taxi te bellen. Zelf met een slok op achter het stuur kruipen is immers al te vaak gevaarlijk gebleken.

6. Dronken mensen is hij gewend        

Wanneer jullie samen op stap gaan, zal een barman niet snel verrast of verontrust reageren als er een dronkaard passeert. Tijdens zijn werk achter de bar komt hij dit soort mensen immers regelmatig tegen. Over het algemeen weet hij dan ook prima met hen om te gaan. Door zijn rustige optreden weet hij bovendien vaak deze mensen te bewegen om niet meer drank te bestellen en rustig naar huis te gaan.

7. Hij kan je vermaken

Niet alleen achter de bar is hij een kei in het vermaken van mensen, maar ook als jullie alleen zijn hoef je je geen moment te vervelen. Altijd weet een barman immers wel een manier om je aan het lachen te maken of om je te amuseren. De ene keer laat hij je bijvoorbeeld dubbel liggen van het lachen door een serie moppen te vertellen, terwijl op een ander moment hij je vermaakt met de meest bizarre werkverhalen. Door zijn inventiviteit, die hij tijdens zijn werk vaak gebruikt om dronken mensen te kalmeren, weet hij jou steeds weer te verrassen in de slaapkamer.

8. Hij biedt je een luisterend oor

Beroepsmatig is een barman gewend om naar de meest uiteenlopende verhalen te luisteren. Veel mensen zien hem immers als de aangewezen persoon om hun relatie- en werkgerelateerde problemen mee te bespreken. Je date kan dan ook luisteren als geen ander. Dit is erg handig als je zelf een keertje in de put zit en dringend een luisterend oor of een sterke schouder nodig hebt. Maar ook als je een keertje een serieus gesprek met hem wilt voeren, zal hij dat zeker niet uit de weg gaan.

9. Iedereen kent hem

Indien je date met een barman dan zal je al snel opvallen dat heel veel mensen hem kennen. Als jullie samen op straat lopen of op een terrasje zitten dan zullen er steeds weer mensen voorbijkomen die hem groeten. Zijn bekendheid zal er overigens ook regelmatig voor zorgen dat hij mag genieten van bepaalde voordelen. Een gratis drankje hier, een extra grote portie hapjes daar. Dat is toch maar mooi meegenomen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…