scrollTop top

4 redenen om dit weekend je wok nog eens uit de kast te halen

4 redenen om dit weekend je wok nog eens uit de kast te halen

Wokken is een kooktechniek afkomstig uit Azië. Ook in onze contreien is wokken – of roerbakken – al een tiental jaar ontzettend populair. Heb je geen inspiratie voor je middag- of avondmaal? Deze vier redenen tonen aan waarom wokken AL-TIJD een goed idee is.

1. Het maakt niet uit of je een goede of een slechte kok bent

Wokken is op zich vrij simpel in tegenstelling tot sommige andere gerechten. Het maakt niet uit of je een fantastische kok bent of als koken toch je ding niet is: iedereen kan wokken!

2. Wokken is gemakkelijk

Je kan perfect zelf kiezen welke ingrediënten je in de wokpan bereidt. Je hoeft helemaal geen strak recept te volgen voor je wokgerecht. Eet je graag paprika, courgette en tomaten? Dat kan perfect! Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk.

3. Wokken doe je in een mum van tijd

Als je wokt, verhit je de ingrediënten heel kort. Een wokgerecht hoeft niet lang op het vuur te staan. Bijkomend voordeel: hoe korter de kookperiode, hoe meer vitaminen je behoudt in de groente want groenten verliezen namelijk vitaminen bij het koken.

En last but not least:

4. Het ziet er altijd lekker uit


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    198.070.353
  • Aantal
    doden
    4.221.856
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    1.124.715
  • Aantal
    doden
    25.241

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!