Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze voedingsmiddelen zijn een must in elke studentenkeuken

Olivier
2 min read

Woon jij in een studentenhuis of zit je op kot? Dan ben jij waarschijnlijk inmiddels klaar met al die magnetronmaaltijden en afhaal pizza’s. Erg veel zin en tijd om een uitgebreide maaltijd te koken heb je aan de andere kant ook niet. Daarom hieronder wat voedingsmiddelen die je leven een stuk makkelijker maken en niet kunnen ontbreken in elke studentenkeuken!

Bladerdeeg

Zorg dat je altijd (ingevroren) bladerdeeg in huis hebt. Dit kun je namelijk verschrikkelijk lang bewaren en is ideaal om een maaltijd mee te maken. Zoet of hartig, het kan allemaal. Vul een pakketje bladerdeeg met ingrediënten naar keuze, vouw het geheel dicht en schuif deze in de oven. Even wachten tot het bladerdeeg goudbruin is en je maaltijd is klaar. Heerlijk met kaas en groente of bijvoorbeeld gevuld met appel.

Tomatenpuree

Je hebt ze vast weleens zien staan. Die kleine ronde blikjes onderaan het schap in de supermarkt. Een blikje tomatenpuree is één van de goedkoopste producten in de supermarkt en kan niet ontbreken in de studentenkeuken. Dat kleine blikje bevat namelijk genoeg saus voor een lekkere pasta of rijst mix. Meng de tomatenpuree met ongeveer een halve liter (kokend) water, groenten en/of vlees er doorheen en je hebt een heerlijke saus!

Kookroom

Kookroom is iets duurder dan tomatenpuree, maar niet minder handig. Zorg dat je altijd een paar pakjes kookroom in je kast hebt liggen. Hier kun je namelijk een heerlijke crème saus mee maken.

Eieren

Eieren zijn verschrikkelijk veelzijdig en voor elke maaltijd te gebruiken. Het ontbijt, de lunch of het avondeten. Bij elke maaltijd past wel een gekookt of gebakken eitje. Of je kunt ze natuurlijk gebruiken om heerlijke pannenkoeken mee te bakken!

Bevroren fruit

We weten allemaal dat fruit verschrikkelijk gezond is. Het wordt door studenten echter niet veel gegeten. Ze vinden het te veel werk om te bereiden of zijn bang dat ze het niet snel genoeg op krijgen. Heb jij hier last van? Dan zijn de bakjes bevroren fruit uit de supermarkt ideaal voor jou! Je kunt dit fruit eeuwig bewaren en gebruiken voor van alles en nog wat. Van een fruit smoothie tot een vruchtentaart, ingevroren fruit biedt de uitkomst.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…