Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze vragen stel je best NIET op je eerste date

Anja
3 min read

Daten betekent in een heleboel gevallen dat je je in een waar mijnenveld begeeft. Om geen onnodige flaters te slaan of je date al direct voor het hoofd te stoten is het dan ook goed om te weten wat je absoluut niet moet vragen tijdens een eerste afspraakje. We hebben voor je op een rijtje gezet wat je beter niet zegt tijdens een eerste date.

Vragen naar de financiële situatie

Voor een heleboel mensen is financiële zekerheid dan wel erg belangrijk, maar om dit onderwerp aan te snijden tijdens een eerste date is zeker niet verstandig. Niet alleen is dit erg onbeleefd, ook kun je overkomen als een geldwolf of een golddigger. De kans dat je date direct op je af zal knappen is dan ook enorm groot wanneer je over zijn, of haar, financiële situatie vragen gaat stellen. Wanneer je toch wilt weten of je date voldoende appeltjes voor de dorst in petto heeft, kun je wel vragen stellen over zijn (toekomstige) beroep en hier later wat over googlen.

Vragen naar exen

Een date is bedoeld om elkaar wat beter te leren kennen, maar om nu ook meteen heel het levensverhaal tot in detail uit te vragen is overdreven. Je dient je bovendien verre te houden van vragen over eventuele exen. Je date kan daar bijvoorbeeld nog helemaal niet toe zijn aan praten over eerdere relaties, bijvoorbeeld omdat er vervelende dingen zijn gebeurd. Wanneer je date over haar relationele verleden wil praten, dient het initiatief altijd van zijn, of haar, kant te komen.

Vragen over seksuele ervaring

Op een eerste afspraakje is het zeker niet gepast om vragen te stellen over de seksuele ervaringen van je date. Niet alleen is het niet verstandig om al tijdens een eerste date met elkaar tussen de lakens te duiken, maar ook vragen naar de seksuele geschiedenis en/of -vaardigheden zijn absoluut not done. Seks is iets dat je dient te bewaren voor een later afspraakje. Een eerst date is namelijk bedoeld om elkaar beter te leren kennen en voorzichtig (figuurlijk) af te tasten.

Persoonlijke vragen

Aan je date vragen naar de kledingmaten, seksuele fantasieën of eventuele schulden is iets dat je beter achterwege laat. Je date zal dit zeker niet weten te waarderen en zich zelfs volledig in een hoek gedreven voelen. Bepaalde zaken deel je nu eenmaal niet direct met een (vrijwel) onbekende. Zeker vrouwen kunnen het behoorlijk lastig vinden als je hen te veel persoonlijke vragen stelt die te maken hebben met hun uiterlijk of maten.

Ook vragen die te maken hebben met eventuele beperkingen van je date kun je beter niet meteen stellen. Alles wat je tijdens een eerste date hierover moet weten, zal je date je namelijk zelf vertellen. Sommige mensen hebben er echter wat meer tijd, en doorgaans vertrouwen in anderen, voor nodig om open over een beperking of gebrek te spreken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…