Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit doen augurken met je hersenen

Bram
2 min read

We weten allemaal dat vette vis goed is voor de ontwikkeling van onze hersenen. Maar er is een nieuwe superfood voor je hersenen ontdekt. Augurken kunnen je hersenen sneller en beter doen functioneren. En daar blijft het niet bij, augurken zouden er zelfs voor kunnen zorgen dat we ons gelukkiger voelen. Wil je meer weten?

Gevoelens en je spijsvertering

Verschillende voedingsdeskundigen zijn het intussen met elkaar eens, je spijsvertering en je gevoelens zijn met elkaar verbonden. Sommige experten gaan zelfs zover dat ze je darmstelsel je tweede hersenen noemen. Je darmstelsel bevat immers evenveel neurotransmitters als je hersenen en het maakt belangrijke beslissen over de absorptie en de verwijdering van voedingsstoffen. Je darmstelsel kan zelfs met je hersenen communiceren! Dat verklaard waarom mensen die darmproblemen hebben vaker een depressie krijgen.

Augurken en euforie

Augurken bevatten gezonde bacteriën die goed zijn voor je spijsvertering én je gemoed. Deze goede bacteriën, ook wel probiotica genoemd, kan je vinden in augurken en yoghurt. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze probiotica niet alleen je spijsvertering en immuunsysteem versterken. Tijdens stressvolle periodes zorgen ze ervoor dat we ons gelukkiger voelen. Het zorgt er zelfs voor dat we beter gewapend zijn tegen stress.

Eet meer gefermenteerde voeding

Ook andere gefermenteerde voedingsmiddelen kunnen hetzelfde effect hebben. denk bijvoorbeeld aan yoghurt, zuurkool, zwarte chocolade, miso soep en Tempeh. Ze helpen niet alleen je spijsvertering, je zal je ook veel gelukkiger voelen. Eet daarom wekelijks enkele gefermenteerde voedingsmiddelen. Probeer niet te overdrijven, te veel van het goede is nooit goed. Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten vaak heel wat zout. Eet ze dus met mate.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…