Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is echt de beste manier om een onbekende op date vragen

Anja
4 min read

Maak oogcontact

Allereerst is het van groot belang dat je oogcontact maakt met de persoon die je op date wilt vragen. Doe dit bovendien altijd met een glimlach zodat je laat zien dat je geïnteresseerd bent in hem, of haar. Geef de ander altijd ook de mogelijkheid op je te reageren. Indien de persoon je blik vermijdt of je glimlach niet beantwoordt, dan is er meestal geen wederzijdse interesse. Wel kan het zijn dat de ander te verlegen is om je gebaar te beantwoorden. Een tweede, of zelfs een derde, poging is doorgaans dan ook zeker aan te raden.

Een goede eerste indruk is belangrijk

Bij een positieve reactie kun je je potentiële date benaderen en kun je jezelf voorstellen. Door op een zelfverzekerde manier op iemand af te stappen, zelfs als je van binnen stuk gaat van nervositeit, laat je een goede eerste indruk achter. Een eerste indruk is immers essentieel en het hebben van zelfvertrouwen is eigenschap die zowel mannen als vrouwen aantrekkelijk vinden.

Begin een gesprek

Door een ongedwongen gesprek te beginnen, bijvoorbeeld door een compliment te geven aan de persoon in kwestie, de situatie waarin jullie verkeren te bespreken of een vraag te stellen, is het ijs vaak al snel gebroken. Bij gebrek aan enige inspiratie voor een openingszin kun je altijd vragen hoe laat het is of waar iemand vandaan komt. Als je geen reden kunt bedenken om met de persoon te praten, probeer dan deze dingen:

Zodra erg een gesprek op gang is gekomen, dien je de persoon te laten weten dat je hem, of haar, interessant vindt en graag beter kennis wilt maken. Je kunt onder andere voorstellen om samen wat te gaan drinken of te gaan eten. Eigenlijk is elke gewone date prima zolang er maar een lage verplichtingsgraad in acht wordt genomen. Je weet namelijk niet of er ook daadwerkelijk een klik zal zijn tussen jullie. Iemand voor een eerste date mee naar de film vragen is daarentegen geen goed idee, omdat je dan meestal de kans krijgt om elkaar beter te leren kennen.

Reageer gepast indien je afgewezen wordt

Als de persoon nee zegt, kun je het beste diplomatiek reageren en bijvoorbeeld glimlachen. Je kunt verder aangeven dat je het leuk vindt dat je hem, of haar, hebt mogen ontmoeten. Verder dien je dan deze persoon met rust te laten en niet meer lastig te vallen. Doe evenmin verdere moeite om hem, of haar, ervan te overtuigen dat een gezamenlijke date echt geweldig zal zijn. Hierdoor kom je immers erg wanhopig over en zal de ander zich behoorlijk ongemakkelijk gaan voelen.

Algemene tips

Op het ogenblik dat je iemand mee op date wilt vragen dan zal het zeker helpen als je er piekfijn uitziet. Dit zal er namelijk niet alleen voor zorgen dat de kans op een date groter wordt, maar ook dat je je zelfverzekerder voelt. Je zult je dan vast en zeker ook veel zekerder gaan gedragen.

Verder is het belangrijk dat je leert om bepaalde hints op te pikken. Bepaalde mensen zijn nu eenmaal niet goed in staat om nee te zeggen. Zij zullen dan bijvoorbeeld eerder zeggen dat ze het erg druk hebben en dus weinig tijd vrij kunnen maken voor een date. Op het moment dat iemand zegt dat een drukke agenda een date in de weg staat, maar geen poging doet om een andere datum te prikken dan is er waarschijnlijk weinig interesse voor een afspraakje met je.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…