Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig water drinkt

Anja
2 min read

Gezondheidsspecialisten hameren er altijd op: drink genoeg water. Het is niet voor niets dat gezondheidsgoeroes er steeds op hameren dat je genoeg water moet drinken, want het drinken van voldoende water is simpelweg erg belangrijk voor je lichaam. Wat er met je lichaam gebeurt als je niet genoeg water drinkt, lees je op deze pagina.

Je hebt meer kans op gezondheidsproblemen

Drink je te weinig water, dan heb je meer kans om gezondheidsproblemen als nierstenen, urineklachten, darmkanker en hartaanvallen te ontwikkelen. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar het is zeker waar!

Je stofwisseling wordt minder effectief

Volgens dokter Howard, de schrijver van ‘The Water Secret’, verbrand je meer calorieën als je voldoende water drinkt en dit willen we natuurlijk allemaal wel. Drink je te weinig water, dan betekent dit dat er minder calorieën worden verbrand door een slechte stofwisseling.

Je kunt minder goed nadenken

Volgens wetenschappers aan het instituut Psychiatrie van het King’s College in Londen kunnen de hersenen slinken als je te weinig water drinkt. Zij onderzochten dat tieners die te weinig water dronken, meer moeite hadden met het spelen van een probleemoplossend spel dan tieners die wel voldoende water dronken. Daarnaast konden de kinderen die meer dronken, zich beter concentreren.

Je eet meer

Drink je acht glazen water per dag, dan eet je volledig onbewust 75 tot 90 calorieën minder bij het avondeten. Dit in combinatie met de verbeterde stofwisseling door het drinken van water, zorgt ervoor dat je flink afvalt als je meer drinkt.

Je krijgt rimpels

Als je te weinig water drinkt, krijg je meer rimpels. Daar merk je nu misschien nog niets van, maar later betaal je zeker de rekening als je te weinig water hebt gedronken in je jeugd of nog steeds te weinig water drinkt. Je huid heeft water nodig om gezond te blijven en als je niet genoeg drinkt, heeft dit zeker invloed op jouw uitstraling.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…