Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt als je stopt met roken

Bram
2 min read

Wat gebeurt er precies als je stopt met roken? Wij gingen na wat 20 minuten tot 15 jaar zonder sigaret met je lichaam doet – het zal je verbazen! Na 20 minuten functioneert je hart al beter en na 1 tot 9 maanden worden je longen gezonder. 1 tot 5 jaar later krijgt je huid weer een normale gezonde huidskleur en 15 jaar later is je kans op een hartaanval of kanker erg klein. Verrassend niet? Kan jij een aanmoediging gebruiken om te stoppen met roken? Lees dan hier verder!

20 minuten

Je hartfunctie wordt weer normaal. Je bloedcirculatie verbetert en je bloedvaten worden weer gezonder. De gevoeligheid in je voeten en vingers verhoogt.

12 uur

Het koolmonoxide niveau in je bloed verlaagt en het zuurstofniveau verhoogt. De compositie van je bloed wordt weer normaal.

Van 2 weken tot 3 maanden

Het risico op een hartaanval is kleiner. De symptomen van tabak verslaving verdwijnen en de bloedcirculatie in je bloedvaten verbetert. Je longweefsel is gezonder en  je longen werken efficienter.

Van 1 tot 9 maanden

Het hoesten door roken vermindert, maar niet onmiddellijk – je longen hebben tijd nodig om de schadelijke stoffen te verwijderen.

1 jaar 

Het verlangen naar tabak verdwijnt. Je huid krijgt een gezonde kleur en je hebt minder rimpels. Je risico op hartziekten daalt met 50%!

5 jaar 

Je bloedcirculatie is volledig normaal. Het risico op een beroerte is gedaald naar een normaal niveau. Je zenuwstelsel en immuunsysteem werken veel beter.

10 jaar

Je risico op het krijgen van longkanker is nu kleiner dan het risico dat een roker heeft. Ook je risico op slokdarmkanker, keelkanker, nierkanker en pancreaskanker verkleinen aanzienlijk

15 jaar

Je risico op verschillende soorten kankers is nu op een normaal niveau. Je lichaam is volledig hersteld en je bent weer even gezond als een niet-roker. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…