Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit herkennen alle vrouwen die als eerste mama worden

Bram
2 min read

De eerste baby in een vriendenkring is altijd bijzonder. Als je de eerste mama bent zal je dit zeker herkennen.

Iedereen leeft met je mee

Dat je zwanger bent is voor al je vriendinnen een nieuw avontuur. Ze willen dan ook alles weten over je zwangerschap. Ze begrijpen misschien niet helemaal wat het betekend om 12 weken zwanger te zijn, ze willen je graag helpen met alle voorbereidingen.

Je vriendinnen willen je buik aanraken

Dat nieuwe wondertje in je buik laat niemand onberoerd. Je vriendinnen willen heel graag weten hoe het voelt als je baby’tje beweegt in je buik.

Ze begrijpen nog niet hoe erg zwangerschapskwaaltjes kunnen zijn

Je hebt tijdens de zwangerschap soms last hebt van humeurschommelingen, ochtendmisselijkheid, opgezwollen voeten en nog veel meer. Dit is volledig nieuw voor je vriendinnen en hoewel ze het niet helemaal begrijpen zullen ze je toch proberen helpen.

Je vriendinnen zijn even zenuwachtig voor de bevalling als jij

Als de bevalling nadert zullen je vriendinnen even zenuwachtig zijn als jijzelf. Voor hen is het ook de eerste keer dat ze dit van dichtbij meemaken.

Na de geboorte wordt je kindje overstelpt met aandacht

Iedereen staat te popelen om op bezoek te komen. Al je vriendinnen wil je baby vasthouden, ze voelen zich wel nog wat onwennig als je baby begint te huilen.

Je wordt een nieuwe vertrouwenspersoon

Jij bent nu de beste ervaringsdeskundige in je vriendengroep. Alle vragen over zwangerschap en baby’s komen bij jou terecht.

Hoezo je kan niet mee gaan feesten?

Je vriendinnen kunnen nog niet helemaal begrijpen hoe vermoeiend het is om voor een baby te zorgen. Je wil je pasgeboren kleintje ook nog niet onmiddellijk bij de babysit laten. Je vriendinnen zullen het even zonder je moeten doen.

Je hebt je vriendinnen besmet met de ‘mama microbe’

Proficiat je hebt de 'mama microbe' doorgegeven. Binnen negen maanden zal je vriendenkring een tweede baby mogen verwelkomen!         

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…