Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit herkent iedereen met hooikoorts

Anja
2 min read

De meeste mensen denken bij de komst van het voorjaar aan de zingende vogels in de tuin, de hogere temperaturen en de vele dagen die ze weer op het terras door kunnen brengen om van het zonnetje te genieten. Mensen met hooikoorts, hebben een iets minder romantisch beeld van het voorjaar… Heb jij hooikoorts? Dan herken je vast deze vijf dingen die iedereen met een pollenallergie meemaakt.

De eeuwige kriebel in je neus die maar niet weg gaat

Je wordt ermee wakker, je gaat ermee naar je werk, je ploft ermee op de bank na een lange werkdag en je gaat ermee naar bed: de eeuwige kriebel in je neus! Hoe vaak je ook aan je neus krabt, je neus snuit en allergiepillen slikt, die vervelende kriebel gaat maar niet weg.

De rode ogen die het moeilijk maken om verder dan een meter voor je uit te kijken

Kom je in een gebied waar veel pollen in de lucht zitten? Dan is het maar te hopen dat er niemand voor je fiets of voor je auto loopt, want door je rode en geïrriteerde ogen kun je niet verder dan een meter voor je uit kijken. Hoe veel je ook wrijft: je zicht wordt niet beter.

Een fietstocht maken in de natuur? De hel!

Fietsen in de natuur is hartstikke rustgevend, maar niet als je hooikoorts hebt! Word je toch een keer overgehaald door de fiets uit de garage of schuur te pakken voor een lange fietstocht in de groene natuur, dan heb je hier al spijt van als je de deur uit stapt. Wandelen in de natuur is overigens net zo erg, want dan kom je ook in aanraking met honderden kriebelende pollen in de lucht.

Je ziet er altijd uit alsof je ziek of stoned bent

Hoe goed je je ook kleedt en hoeveel make up je ook aanbrengt om je hooikoorts gezicht te verstoppen: je ziet er altijd uit alsof je ziek bent of net een joint hebt gerookt. Kijken mensen je raar aan als je binnenkomt, dan maak je maar meteen duidelijk dat je last hebt van hooikoorts.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…