Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je weten over viniferine, het wondermiddel tegen huidvlekjes

Lore
4 min read

Bruine vlekjes op het gezicht en handen: het is een typisch huidverouderingsverschijnsel waar veel mensen mee te kampen krijgen. Gelukkig zijn dergelijke pigmentvlekken over het algemeen goedaardig en kunnen ze met de juiste producten ook vrij goed gecorrigeerd worden. Viniferine controleert bijvoorbeeld de productie van melanine en beschermt de huid ook tegen vrije radicalen. Bovendien maakt dit wondermiddel de teint ook egaler en helderder. Ontdek hieronder snel meer over viniferine!

Ontstaan van viniferine

Viniferine is afkomstig uit het sap van de wijnstok. Vroeger smeerden de meisjes die in de wijngaarden werkten immers al dat sap op hun gezicht en handen om vlekken te verminderen en hun doffe teint opnieuw te doen stralen.

Deze eeuwenoude traditie inspireerde Caudalie, bekend voor hun natuurlijke verzorgingsproducten op basis van druiven, om het sap verder te bestuderen. Na verschillende jaren onderzoek slaagde professor Vercauteren, wetenschappelijk adviseur van Caudalie, erin om uit het sap van de wijnstok het efficiënte, natuurlijke ingrediënt viniferine te isoleren.

De stof werd gepatenteerd en vormde de basis voor de verzorgingslijn Vinoperfect. Tegenwoordig is het Vinoperfect serum stralende huid tegen vlekken met viniferine één van de bestsellers van Caudalie. De stof heeft dan ook heel wat te bieden!

De werking van viniferine

Concreet vermindert viniferine bestaande bruine vlekken (ook wel pigmentvlekken of ouderdomsvlekken), voorkomt het nieuwe vlekken en verheldert het de teint.

Viniferine controleert namelijk de productie van tyrosinase, het enzym dat verantwoordelijk is voor de overproductie van melanine. Bruine vlekken ontstaan immers wanneer te veel melanine (pigment) aangemaakt wordt door de melanocyten (pigmentvormende cellen). Dat kan een gevolg zijn van blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, huidirritaties of gebruik van bepaalde medicijnen. Door de activiteit van tyrosinase, en dus ook de productie van melanine te controleren, kan viniferine de vlekken corrigeren.

Viniferine beschermt de huid ook tegen vrije radicalen, de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. Hierdoor heeft viniferine ook een preventief effect.  

Ten slotte stimuleert viniferine ook de microcirculatie van de huid. Hierdoor verheldert en egaliseert de teint.

De voordelen van viniferine

Naast zijn belangrijke werking heeft viniferine nog een aantal bijkomende voordelen:

  • Viniferine is een volledig natuurlijk en milieuvriendelijk ingrediënt (net als alle andere ingrediënten van Caudalie).
  • Viniferine is ook bijzonder efficiënt gebleken in vergelijking met andere ingrediënten die ingezet worden tegen bruine vlekken. Zo bleek uit in-vitrotests op de remmende werking van viniferine op tyrosinase dat viniferine 4 keer efficiënter is dan kojinezuur, 13 keer efficiënter dan arbutine en maar liefst 62 keer efficiënter dan vitamine C.
  • Alle producten van Caudalie hebben een ‘open’ formule, wat betekent dat ze voortdurend verbeterd worden om de nieuwste wetenschappelijke trends te integreren en een maximale efficiëntie te garanderen.

Zin gekregen om het ook eens uit te proberen? Ontdek hier meer over de Vinoperfect-verzorgingslijn van Caudalie!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…