Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is dé reden dat jij op je nagels bijt

Olivier
2 min read

Ben jij een echte ‘nagelbijter’? Dan wordt jou zeker regelmatig gevraagd of je zenuwachtig of gestrest bent. Volgens een recent uitgevoerd onderzoek blijkt nu dat nagelbijten helemaal niks te maken heeft met stress of zenuwen.

Een groep wetenschappers van de Universiteit van Montréal onderzocht dwangmatige gewoontes en nam onder andere het nagel bijten onder de loep. Wat bleek uit dit onderzoek?
Nagelbijters zijn geen zenuwpezen, maar perfectionisten. Ja, dat lees je goed! Eén van de onderzoekers zei het volgende: "We geloven dat mensen met dit type gedrag perfectionistisch zijn, wat betekent dat ze niet in staat zijn te ontspannen en een taak op een normaal tempo uit te voeren. Ze zijn gevoelig voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze niet hun doelen te bereiken en zijn vaak verveeld".

'Mensen met dwangmatige gewoonten kunnen baat hebben bij behandelingen om verveling en frustratie onder controle te krijgen en om hun perfectionistische aard in te binden', Aldus Sarah Roberts, onderzoeker van het team.

Ze bestudeerden in totaal 48 proefpersonen waarvan de helft wel een dwangmatige gewoonte had en de andere helft niet. Dit onderzoek zegt dus niet heel veel, maar het klinkt logisch, toch?

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…