Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is dé ultieme manier om vet te verbranden

Bram
2 min read

HIIT-training is deze zomer waanzinnig populair. Het is kort, krachtig, intensief, plezierig en het zorgt voor een hoge hartslag. Een HIIT-training is zo voorbij en die kilo’s smelten weg als sneeuw voor de zon!

Wat is HIIT-training of High Intensity Interval Training?

HIIT-training is een korte training waarbij zware oefeningen worden afgewisseld met lichte oefeningen. Je hartslag gaat enkele minuten naar omhoog tijdens de zware oefeningen en gaat weer naar beneden tijdens de lichte oefeningen. Deze afwisseling hou je 15 tot 20 minuten vol en je bent klaar!

Kort maar krachtig

We willen allemaal graag snel resultaat zien van onze workout. Een HIIT-training duurt ongeveer 30 minuten maar heeft evenveel of zelfs meer effect dan een lange gewone training. Het is dus de ideale training voor mensen die weinig tijd hebben en toch vlug resultaat willen zien

HIIT-training effectiever om vet te verbranden

We doen nog vaak langdurige cardio oefeningen om overtollig vet te verliezen. Als je langer dan een uur gaat fietsen of lopen spreek je je vetreserves aan. HIIT-training wisselt zware periodes af met lichte inspanning en dat lijkt veel effectiever te zijn om vet te verbranden. Tijdens een HIIT-training worden je vetcellen in verhoogd tempo afgebroken. Wie had gedacht dat je na een half uurtje al klaar zou zijn?

HIIT-training is goed voor je gezondheid

Deze intervaltraining geeft je extra uithoudingsvermogen en spierkracht. Ook je hart en bloedvaten worden sterker na een HIIT-training. Je lichaamsgewicht en hartslag verlagen waardoor je minder kans hebt op hart- en vaatziekten.

 Je verbrandt ook vet na de training!

Als je met intervallen traint is je naverbranding veel hoger dan als je op lage intensiteit traint. Dat wil zeggen dat je na een HIIT-training nog vele uren langer vet verbrandt. Zelfs als je na de training lekker lui in de zetel ligt worden je vetreserves nog steeds aangesproken. En dat is het grote geheim van HIIT-training, ook al train je minder lang, je verbrandt veel meer vet!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…