Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is waarom mensen veel lawaai maken tijdens de seks

Anja
2 min read

Waarom kreunen mensen tijdens de seks? Het is een vraag die je waarschijnlijk niet meteen durft stellen, maar wel benieuwd naar bent. Daarom vonden wij het hoog tijd dit eens voor je uit te zoeken.

Evolutie

Veel van het menselijk gedrag is terug te leiden naar onze voorouders. Onderzoeker Christopher Ryan toonde aan dat ook primaten kreunden tijdens de seks. Dit geeft duidelijk aan dat het kreunen niet zomaar gebeurt.

Het moet een evolutionair voordeel hebben anders zou het verschijnsel inmiddels zijn uitgestorven. Voor dit voordeel zijn twee mogelijke verklaringen.

Verklaringen

Veiligheid

Één van de verklaringen voor het kreunen is het sneller klaar laten komen van de man. Door het gekreun van de vrouw, zouden mannen sneller klaarkomen. Dit was gunstig voor de menselijke primaten omdat ze vaak seks hadden op de grond. Als het mannetje sneller klaarkwam, was er minder tijd aan het paren verspild. Daardoor was de kans kleiner dat de primaten aangevallen werden door natuurlijke vijanden. Het is dus eigenlijk een ouderwetse veiligheidsmaatregel.

Mannen lokken

De andere mogelijke verklaring is dat geluiden de sterkste mannetjes moesten lokken. De vrouwtjes lokten door het gekreun meerdere mannetjes waarna de sterkste het gevecht om het vrouwtje zou winnen. Zo verzekerde het vrouwtje zich van de sterkste genen voor haar nageslacht. De beide verklaringen voor het gekreun liggen dus bij de voorlopers van de mens. Niet bepaald sexy maar toch interessant.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…