scrollTop top

Dit is waarom mensen veel lawaai maken tijdens de seks

Dit is waarom mensen veel lawaai maken tijdens de seks

Waarom kreunen mensen tijdens de seks? Het is een vraag die je waarschijnlijk niet meteen durft stellen, maar wel benieuwd naar bent. Daarom vonden wij het hoog tijd dit eens voor je uit te zoeken.

Evolutie

Veel van het menselijk gedrag is terug te leiden naar onze voorouders. Onderzoeker Christopher Ryan toonde aan dat ook primaten kreunden tijdens de seks. Dit geeft duidelijk aan dat het kreunen niet zomaar gebeurt.

Het moet een evolutionair voordeel hebben anders zou het verschijnsel inmiddels zijn uitgestorven. Voor dit voordeel zijn twee mogelijke verklaringen.

Verklaringen

Veiligheid

Één van de verklaringen voor het kreunen is het sneller klaar laten komen van de man. Door het gekreun van de vrouw, zouden mannen sneller klaarkomen. Dit was gunstig voor de menselijke primaten omdat ze vaak seks hadden op de grond. Als het mannetje sneller klaarkwam, was er minder tijd aan het paren verspild. Daardoor was de kans kleiner dat de primaten aangevallen werden door natuurlijke vijanden. Het is dus eigenlijk een ouderwetse veiligheidsmaatregel.

Mannen lokken

De andere mogelijke verklaring is dat geluiden de sterkste mannetjes moesten lokken. De vrouwtjes lokten door het gekreun meerdere mannetjes waarna de sterkste het gevecht om het vrouwtje zou winnen. Zo verzekerde het vrouwtje zich van de sterkste genen voor haar nageslacht. De beide verklaringen voor het gekreun liggen dus bij de voorlopers van de mens. Niet bepaald sexy maar toch interessant.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  243.858.258
 • Aantal
  doden
  4.954.691
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.328.202
 • Aantal
  doden
  25.889

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!