scrollTop top

Waarom is iedereen zo dol op gin tonic?

Waarom is iedereen zo dol op gin tonic?

Gin tonic, een klassiek drankje dat tegenwoordig weer immens populair is. Heel veel mensen zijn dol op gin tonic. Maar waarom?

1. Weinig calorieën

Met bier of wijn drink je al gauw een groot aantal calorieën weg. Gin tonic valt in het rijtje van alcoholische versnaperingen die weinig calorieën bevatten. Goed voor de lijn dus.

2. Goed voor de huid

Gin wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen krijgt het zijn specifieke smaak. Jeneverbessen zitten vol antioxidanten. Antioxidanten verbeteren je gezondheid en helpen veroudering tegen te gaan. Drink gin tonic en voorkom dat je rimpels krijgt.

3. Betere weerstand

Naast jeneverbes bevat gin tonic het stofje kinine. Kinine zorgt voor de bittere smaak in de tonic. Dit zorgt voor een betere weerstand. Vroeger werd het zelfs gebruikt als een middel tegen kanker, malaria en koorts. Als je ziek bent en toch echt even wilt stappen in het weekend, schenk dan een glaasje gin tonic in.

4. Vitaminen

Gin tonic bevat vitamine C, ook stop je er vaak nog een schijfje citroen of limoen in. Je drankje hierdoor nog meer vitamine C. Gooi hier een schijfje komkommer bij en je krijgt ook vitamine B binnen.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  241.378.348
 • Aantal
  doden
  4.912.352
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.292.887
 • Aantal
  doden
  25.797

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!