Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ken jij ‘m al? Dit is hét zomerdrankje van dit jaar!

Anja
2 min read

Welk zomerdrankje kan je dit jaar niet missen op het terras? Het lijkt misschien of jij op het terras zelf besluit of je een rosétje of een witte wijn bestelt. Toch kent elke zomer zijn eigen ‘trendy’ drankje. 2 jaar terug was het een glas witte wijn en vorig jaar kozen we met zijn allen voor het frisse en stoerdere rosébiertje. Wat wordt nu het drankje van deze zomer? We kunnen dit natuurlijk eigenlijk pas aan het eind van de zomer met zekerheid zeggen maar de experts weten het wel.

Wijn met extra alcohol

Trendwatchers voorspellen dat we massaal aan de vermout gaan. Vermout is een wijn die is versterkt met extra alcohol, suiker en kruiden en bevat over het algemeen een alcoholpercentage van 15%.

Martini is het meest bekende voorbeeld, maar dat merk profileert zich niet als een ‘vermout’. Nu het opnieuw een trend wordt, zie je dat Martini dit wil uitspelen door de benaming – het feit dat het vermout is – duidelijk op de etiketten te zetten. Martini is dus inderdaad een vermout, maar niet alle vermout is martini. Er zijn nog velen andere producenten van vermout. Met name en Spanje en Italië is dit al jarenlang een immens populair drankje.

Hoe vermout serveren?

Tot slot; uit wat voor glas drink je vermout eigenlijk? Net als port en sherry kan de rode vermout geserveerd worden in een klassiek klein glaasje, zonder ijs. Witte vermout kan ook in een zogeheten tumbler met veel ijs en een verfrissend citroenschijfje.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…