Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de populairste kattenrassen

Anja
2 min read

Ben jij een kattenmens? België is, net als de rest van West-Europa, een echt “poezenland”. Er zijn maar liefst 2 miljoen poezen in België. Maar welke kattenrassen zijn nu het populairst? Wij hebben de top 3 voor jullie op een rijtje gezet!

De Pers

Een Pers heeft een dikke vacht, korte poten, een brede kop en een korte snuit. Zo’n platte snuit kan problemen opleveren bij de ademhaling, waardoor fokkers daar nu beter op letten. De vacht van de Pers is lang en dicht, dus je moet dit zeer goed verzorgen. Dit kun je doen door middel van badderen, goed drogen en veel borstelen! Qua karakter zijn Perzen rustige, teruggetrokken katten. Ze krijgen heel graag aandacht.

Maine Coon

De Maine Coon is de grootste huiskat die er is en heeft een opvallend uiterlijk. Hij heeft een halflange vacht en een volle staart. Ze zijn erg goed in jagen en zijn over het algemeen erg rustig, stabiel en vriendelijk. Het zijn geen echte schootkatten, maar ze zijn wel graag in je buurt. Ze zijn het best als je een 2e kat hebt, ze zijn namelijk nogal afhankelijk.

Exotic

De Exotic is de kortharige versie van de Pers. Ze hebben een vergelijkbaar karakter wat maakt dat ze één van de populairste kattenrassen zijn. Ze zijn stevig, rustig, lief en aanhankelijk. Ze zijn erg makkelijk in de omgang en kunnen vaak goed samen leven met andere katten, honden en kinderen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…