Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de redenen waarom een oudere man het ideale lief is

Anja
6 min read

Als je lief een oudere man is dan ben je vast en zeker bent met bepaalde opmerkingen die worden gemaakt in zijn richting. Denk maar eens aan: "Prettig, dat groene blaadje aan je zij.", dikwijls vergezeld door een dikke knipoog. Maar ook de opmerking "het is haar vast te doen voor het geld" zal je bekend in de oren klinken als je een stuk jonger bent dan je partner. Toch heeft een oudere man als lief enorm veel voordelen.

Meer ervaring

Een oudere lover heeft meer ervaring omdat hij eenvoudigweg al een heleboel meer heeft meegemaakt in zijn leven dat de mannen van je eigen leeftijd. De lessen die hij heeft kunnen trekken uit zijn fouten, kan hij je dan ook, zonder betweterig te zijn, aan je doorspelen. Je lief doet dan dus dienst als een goede raadgever en dat is dikwijls wel zo handig.

Ook als het op seks aankomt, heeft een oudere man meer ervaring op kunnen doen. De tijd dat je vriendje telkens vraagt wat je nu eigenlijk prettig vindt tussen de lakens is dan ook grotendeels voorbij. Je lief beschikt immers over durf en een gezonde dosis zelfvertrouwen op seksueel gebied. Hij heeft er dan ook aanzienlijk minde moeite mee om je op een heerlijke manier tot een hoogtepunt te brengen. Je kunt dus steeds weer genieten als jullie samen zijn.

Hoewel je lief flink wat ervaring op heeft kunnen doen, wil dit niet zeggen dat hij terugdeinst voor een experimentje zo nu en dan. Hij heeft weliswaar al een heleboel gedaan en geprobeerd en kan dan ook gemakkelijker de meest stoute fantasieën van je waar maken. Zonder het geklungel natuurlijk.

Extra bron van kennis

Je oudere lover weet dingen waar je nog nooit eerder van hebt gehoord. Op een groot aantal vlakken zitten jullie weliswaar op één lijn, maar dankzij zijn leeftijd heeft hij gewoon veel meer kennis van films, boeken en muziek dan jij. Van bepaalde films, boeken of muziek wist je niet eens dat deze bestonden. Gelukkig heb je tegenwoordig je lief die je helpt als je een keertje indruk wilt maken op je vrienden door onverwacht met bepaalde feitjes over de brug te komen die deze jonkies nog niet wisten.

Steun en toeverlaat

Je oudere lief weet hoe belangrijk het is om er voor je te zijn op momenten dat je dit het hardst nodig hebt. Hij zal dus niet alleen aan je zijde komen staan als hij een keer met je wil vrijen, maar ook als je het moeilijk hebt en wel een steuntje in je rug kunt gebruiken. Je lief weet perfect wanneer hij zijn arm even om je heen moet slaan of je stevig tegen zich aan moet drukken. Bij je lief kun je uithuilen en je volkomen veilig voelen.

Vorming is niet meer nodig

Een oudere partner hoef je niet meer te vormen. Dit betekent dat hij het prima vindt als je talloze schattige kussentjes op je bank hebt liggen, kaarsjes op tafel hebt staan of dat je nieuwe schoenen koopt terwijl je nog een heleboel goede exemplaren in de kast hebt staan. Uit zijn eerdere relaties heeft je lief immers geleerd, maar eveneens gevoeld, dat discussiëren over dit soort onderwerpen met een vrouw verloren tijd en moeite is. Hij zal je dan ook meestal rustig je gang gaan waardoor niet alleen jij, maar ook zeker hij gelukkig, wordt.

Hij heeft zelfkennis

Geen mens is helemaal perfect en dat geldt ook voor je oudere partner. Hij heeft echter de tijd gehad om de beste versie van zichzelf te vinden. Verder heeft hij geleerd wat zijn plus- en minpunten zijn. Hij kan je deze dan ook tot in detail vertellen en op die manier op een optimale manier met je communiceren. 

Daarbij komt verder dat je lief inmiddels stabiliteit heeft weten te vinden in zijn leven. Zijn drang om zichzelf keer op keer opnieuw te ontdekken, is dan ook voor een groot deel verdwenen. Je lief heeft zijn leven dan ook helemaal op de rit waardoor er tevens een goede dosis stabiliteit in jullie relatie terecht zal komen. Van deze stabiliteit zul je dan ook ongetwijfeld regelmatig de vruchten van plukken.

Financiële stabiliteit

De jaren dat je lief zijn salaris verbraste aan onbenullige zaken heeft hij al enige tijd achter zich gelaten. Hij weet dan ook maar al te goed dat wanneer je wat op wilt bouwen in het leven, je beter een spaarcentje achter de hand hebt. De gedachte aan jullie eigen liefdesnestje is voor jou meestal dan ook voldoende om zijn gewoontes op dit gebied te gaan volgen.

Klaar om zich te settelen

Een oudere man als lief zal minder snel twijfelen of hij zijn vrijheid op wil geven om met jou te gaan samenwonen. Deze fase is hij namelijk al enige tijd gepasseerd. Hij weet namelijk niet alleen hoe het leven van een single eruit ziet, maar ook hoe het is om in een relatie te zitten en samen te wonen. De rest van zijn dagen doorbrengen met de vrouw van zijn dromen en samen onder één dak te wonen wordt dan ook niet in de weg gestaan door bijvoorbeeld bindingsangst.

Hij vindt je vreselijk aantrekkelijk

Je lief is er maar wat trots op dat je juist voor hem hebt gekozen. Je had immers net zo goed een man van je eigen leeftijd kunnen kiezen. Niet alleen voelt je lief zich enorm trots dat hij met een jonge bloem door het leven mag gaan, maar ook doet het zijn ego goed om te weten dat je hem buitengewoon aantrekkelijk vindt. Hoewel het voor veel mensen onbegrijpelijk is, is de spanning tussen jullie gewoon niet te weerstaan. Aan deze spanning moeten jullie dan ook simpelweg toegeven omdat de zin die jullie in elkaar hebben echt niet te verzadigen is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…