Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dus dit doen mineralen voor je lichaam

Olivier
2 min read

We weten allemaal dat mineralen verschrikkelijk gezond voor je zijn. Maar waar dient welk mineraal nu precies voor? Hieronder een lijst met mineralen en de gezondheidsvoordelen die deze met zich mee brengen!

Calcium

Als kind werd vaak tegen je gezegd dat wanneer je niet genoeg melk dronk je niet groot en sterk zou worden. Hier zit wel degelijk een kern van waarheid in. Calcium vind je namelijk terug in melkproducten, kaas, groente, noten en peulvruchten en is essentieel voor het onderhoud van je botten en gebit. Calcium werkt goed tegen botontkalking en is daarnaast belangrijk voor gezonde spieren en zenuwen.

IJzer

IJzer zorgt onder andere voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine helpt mee aan het vervoeren van zuurstof door het bloed. Bovendien is ijzer een goede ondersteuning voor het immuunsysteem. Je vindt ijzer onder andere terug in rund- en lamsvlees, volkorenbrood en sperziebonen.

Jodium

Dit mineraal vind je terug in bijna al het eten dat uit de zee komt. Denk bijvoorbeeld aan zeewier, vis en schelpdieren. Ook in eieren, avocado’s en olijven vind je jodium. Jodium is voornamelijk belangrijk voor de ontwikkeling van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling van bijna alle cellen en weefsels in je lichaam.

Kalium

Dit is een mineraal dat je in bijna al het eten terugvindt. Kalium is goed voor als je je lichaam van binnenuit wilt reinigen en is dus een natuurlijke ‘detoxer’. Het verwijdert alle gifstoffen uit je lichaam en bevordert daarnaast je denkvermogen.

Bovendien zorgt het ook nog eens voor sterkere spieren.

Magnesium

Dit is een essentieel mineraal voor het menselijk lichaam. Het is dus zeer belangrijk dat je genoeg magnesium binnenkrijgt. Je kan dit mineraal binnenkrijgen via brood, groente, melk en vlees.

Natrium

Het woord natrium komt je waarschijnlijk bekend voor. Het staat op vrijwel elke verpakking met keukenzout. Natrium zorgt onder andere voor evenwicht in de vochthuishouding. Daarnaast houdt het je bloeddruk op peul en geeft het zenuwprikkels door. Natrium is bijna in elk voedingsmiddel verwerkt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…