Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een eerste date: zorg dat je er goed uit ziet!

Bram
3 min read

Bij de eerste date is de eerste indruk heel belangrijk. Maak je een goede eerste induk, dan is de kans groot dat jouw date vervolgens vlekkeloos verloopt. Maak je meteen een verkeerde indruk, dan duurt het langer voor je deze verkeerde indruk weer teniet hebt gedaan en een nieuwe kans krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat het ongeveer 7 seconden duurt voor iemand een eerste mening over je heeft gevormd. In feite zijn de eerste 7 seconden van een date dan ook het aller belangrijkste. Maak je in de eerste 7 seconden een slechte eerste indruk, dan duurt het gemiddeld 40 minuten voor deze eerste indruk veranderd kan worden op positieve wijze. 

Omdat je dus maar 7 seconden hebt om een goede eerste indruk te maken, is je uiterlijke verzorging en hoe je eruit ziet op je date erg belangrijk. Daarom lees je in dit artikel hoe je ervoor kunt zorgen dat je er goed uit ziet op je eerste date, zodat de eerste indruk een positieve indruk is en de rest van de date vervolgens vlekkeloos verloopt.

Tip 1: let op het haar

Veel vrouwen vinden het haar van de man erg belangrijk. Zorg er daarom goed voor dat je haar niet alleen goed in model zit, maar let er ook op dat je haar goed schoon is. Als je met de mannen op stap gaat zou je misschien nog wel de deur uit kunnen zonder je haren te wassen, maar vrouwen zien dit direct. Heb je een date, zorg er dan altijd voor dat je haar in ieder geval schoon is en er fris uit ziet. Is dit niet het geval, dan kun je nog een leuk kapsel hebben, maar dan is de kans alsnog groot dat vrouwen geheel op je afknappen. Neem dan ook even de tijd om je haar goed te verzorgen voor je het in model brengt.

Tip 2: kies je kleding zorgvuldig uit

Naast het haar, is ook de kleding van de man erg belangrijk voor de vrouw. Iedereen heeft een eigen smaak en het is belangrijk om aan deze smaak vast te houden. Kleed je daarom niet totaal anders dan je normaliter zou doen, want dit straal je direct uit. Zo zie je meteen aan iemand als hij of zij zich niet prettig voelt in de kleding die hij of zij aanheeft. Om dit te voorkomen, kleed je je tijdens je eerste date gewoon volgens je eigen stijl.

Waar je wel op moet letten bij het kleden volgens je eigen stijl, is dat de kleding die je draagt geen vlekken of gaten bevat. Een shirt met zweetvlekken, een trui met een gat erin of een broek met een ontzettende grote groene vlek op de achterkant van het zitten in het gras, wekken niet bepaald de goede indruk bij vrouwen. Controleer je kleding daarom goed voor je de deur uit gaat op vlekken en gaten. 

Tip 3: besteed tijd aan je uiterlijke verzorging

Onder jouw uiterlijke verzorging valt onder andere de huid en de geur die je hebt. Ook de indruk die je gezicht achter laat met betrekking tot de uiterlijke verzorging is belangrijk. Een neushaar die prominent uit je neusgat komt, een flinke klodder oorsmeer in je oor en stinkende oksels wekken niet bepaald de indruk dat je moeite hebt gedaan voor je date en verzorgd door het leven gaat. Ook een scheerbeurt (indien je geen baard draagt) en een gezonde, glanzende huid doen wonderen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…