Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is een one night stand wel een goed idee?

Anja
7 min read

Een one night stand betekent dat je een eenmalig seksavontuurtje hebt. Er zal dan ook geen, of erg weinig, romantiek en zeker geen liefde aan te pas komen. Het doel van een one night stand is er echt helemaal op gericht om een opwindende tijd met je sekspartner te hebben. Na de one night stand zeg je je sekspartner dan ook weer gedag en ga je allebei weer je eigen weg. Je seksavontuurtje zal dan hooguit als een plezierige en lekkere herinnering in je gedachten achterblijven.

Waarom een one night stand?

De redenen waarom iemand kiest voor een one night stand kan van persoon tot persoon sterk verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld geen relatie hebben, maar wel zin hebben in seks. In de regel is dit de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een one night stand. In dit geval zul je dus bewust op zoek gaan naar een persoon waarmee je een hete nacht mee kunt hebben. Op een dergelijke nacht zul je je dan bovendien volledig instellen en tevens de nodige voorbereidingen hiervoor treffen.

Je wilt erachter komen of je nog wel voldoende aantrekkelijk bent. Door middel van een one night stand hoop je antwoord te krijgen op deze vraag. In deze situatie zul je dan ook actief op jacht gaan naar een sekspartner. Je zult proberen om een bepaald persoon tussen je lakens te krijgen en zo bevestigd te krijgen wat je al vermoede.

Je partner kan je ook hebben bedrogen of je hebben gekwetst waardoor je uit wraak overgaat tot het hebben van een one night stand. Dit is uiteraard de meest slechte reden om een one night stand te willen beleven. Achteraf kun je je er immers behoorlijk slecht, goedkoop en/of schuldig door gaan voelen. Bovendien zal de kans behoorlijk groot zijn dat je niet eens van de one night stand hebt kunnen genieten omdat je je een andere reden dan seksuele lust had om er aan te beginnen.

Natuurlijk zijn er ook de zogenaamde ongeplande one night stand. Je was in dat geval niet bewust uit op een eenmalig seksavontuurtje. Vaak kom je dan spontaan met een aantrekkelijk persoon in contact en je krijgt allebeide zin in seks met elkaar: de one night stand. Aan een dergelijke one night stand kunnen een groot aantal uiteenlopende redenen ten grondslag liggen en over het algemeen zijn het singles die dit overkomt. Op het ogenblik dat het een persoon met een vaste relatie overkomt dan wordt er namelijk meestal gesproken van vreemdgaan of van een “slippertje”.

Een one night stand vinden

Indien je een persoon in het vizier hebt die een seksuele aantrekkingskracht op je uitoefent, dan kun je uit gaan zoeken of deze persoon een goede partij is. Maar natuurlijk ook of deze persoon wel in is voor een eenmalig seksavontuurtje met jou. Met een “goede partij” wordt in het bijzonder bedoeld of de persoon geen relatie heeft. Een one night stand hebben met iemand die geen singles is, zou je immers in de problemen kunnen brengen. Tevens is het vaak minder handig om een one night stand te beleven met iemand die je goed kent. Zeker niet als deze persoon een vaste relatie heeft. Een dergelijk eenmalig seksavontuurtje zou namelijk gemakkelijk een staartje kunnen krijgen.

Indien je je potentiële one night stand niet kent dan zal het single zijn een minder grote rol spelen. De persoon in kwestie kan je bovendien wijsmaken dat hij, of zij, geen vaste relatie heeft terwijl dit wel het geval is. Je kent deze persoon immers niet. Zelfs als deze one night stand een relatie zou hebben, dan zou dit voor jou geen gevolgen hebben, mits het bij een one night stand blijft en er verder geen persoonlijke gegevens uit worden gewisseld tussen jullie. Je zou anders onbedoeld met een eventuele boze en jaloerse partner te maken kunnen krijgen.

Zelfvertrouwen kweken

Een one night stand kan erg goed zijn voor het opbouwen van wat extra zelfvertrouwen. Je kunt jezelf namelijk helemaal laten gaan en alles uitproberen wat maar in je opkomt. Je bent je bovendien bewust van het feit dat er verder geen verplichtingen zullen zijn en dit seksavontuurtje eenmalig zal zijn. Je kunt dan ook al je remmingen aan de kant zetten. Het kan erg opwindend en bevredigend zijn om volledig los te gaan tijdens een one night stand.

Voor- en nadelen van een one night stand

Net zoals met een heleboel andere dingen in het leven, zijn er zowel voor- als nadelen verbonden aan het hebben van een one night stand. Het is dan ook essentieel dat je je bewust bent dan de reden waarom je dit wilt. Ook moet je er zeker van zijn dat je achteraf geen spijt krijgt van wat je hebt gedaan en dat dit slechts een eenmalig sekscontact betrof. Als je zeker weet waar je mee bezig bent, en de eventuele gevolgen accepteert, dan zal er niemand zijn die je tegenhoudt om een one night stand uit te proberen en er enorm van te genieten.

Wat je beter niet doet

Beter kun je niet aan een one night stand beginnen uit wraak, frustratie of verdriet. Het is dan immers niet waar je eigenlijk echt naar op zoek bent en in de regel zul je er zelf dan ook een enorme kater aan overhouden. Een ander advies dat je beter ter harte kunt nemen als je besluit een one night stand te gaan zoeken, is niet te veel alcohol drinken. Dit geldt echter niet alleen voor, maar ook tijdens je zoektocht naar de meest geschikte one night stand. Je loopt dan namelijk een reële kans om er niets van terecht te brengen, maar ook dat je dingen doet die jij eigenlijk niet wilt.

Onbeschermd vrijen is dan wel een enorme inkopper, maar toch zijn er nog altijd een heleboel mensen die tijdens een one night stand niet, of niet voldoende, beschermde seks hebben. De persoon met wie je de lakens deelt, ken je immers niet, of niet voldoende. Je weet dan ook niet of hij of zij één of ander seksueel overdraagbare aandoening bij zich draagt.

Na een one night stand telefoonnummers of e-mailadressen uitwisselen, kun je beter achterwege laten. Je wilde namelijk alleen een one night stand. Door persoonlijke gegevens uit te wisselen loop je echter het risico dat je eenmalige sekspartner je zal contacten terwijl je dat eigenlijk niet wenselijk vindt. Dit kan echter ook gebeuren wanneer je je one night stand meeneemt naar je eigen woning.

Wat je beter wel doet

Indien je aan een one night stand begint dan moet je er absoluut zeker van je zaak zijn. Je moet dit echt zelf willen en achter de reden voor dit eenmalige seksavontuurtje staan. Alleen op die manier zul je een goed gevoel over houden aan je avontuurtje. Daarnaast dien je de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen en er niet vanuit te gaan dat je one night stand bijvoorbeeld voor de anticonceptie zorgt. Beter kies je altijd voor het zekere voor het onzekere. Je one night stand ken je tenslotte niet, of nauwelijks.

Op het moment dat je een one night stand hebt gevonden is het verstandig om vooraf met elkaar af te spreken dat het slechts voor eenmalig sekscontact betreft. Verder zoek je bij voorkeur een veilige en neutrale locatie uit om te voorkomen dat er achteraf onbegrip zal ontstaan. Het enige dat nu nog rest is genieten van de seks zonder achteraf spijt te hebben.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…