Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 ideeën voor het vieren van je eerste huwelijksverjaardag

Irma Kroon
9 min read

Wauw, al een jaar getrouwd?! Dat kun je niet zomaar laten voorbijgaan. Maar wat kun je zowel doen om je eerste huwelijksverjaardag te vieren? Wij geven je 10 leuke activiteiten om er een leuke avond, dag of zelfs weekend van te maken!

Waarom je huwelijksverjaardag vieren?

Wanneer de liefde zich tot een stevige en harmonische toren heeft opgebouwd, kan men besluiten dat de volgende stap het huwelijksbootje is. Vroeger was dit meer een verplichte stap om verder te kunnen, tegenwoordig is het veelal een emotionele benadrukking van de keuze voor elkaar en het leven dat je samen leidt. Echter zal het ook heus zo kunnen zijn dat men kiest voor deze stap uit financieel of juridisch oogpunt.

Wat de achterliggende motivatie ook mag zijn, jullie hebben de stap gezet! In welke feestelijk vorm dan ook heeft het huwelijk zich voltrokken en zijn jullie in de echt verbonden. Voor sommigen een dag waar ze al tijden over droomden en naar uit keken. De een regelt het tot in de puntjes of laat het strak organiseren. Bij de ander is het meer een organisch geheel van gezelligheid.

Hoe de festiviteiten er ook hebben uitgezien, voor allen geldt de volgende dag word je wakker en ben je getrouwd. Dagen volgen en de zogeheten witte bruidsweken zijn aangebroken. Voordat je het weet is het jaar voorbij en mogen jullie vieren dat jullie een jaar getrouwd door het leven gaan. Om ook die dag weer memorabel te laten zijn, volgen hier 10 ideeën voor het vieren van je eerste huwelijksverjaardag.

Tip 1: Herinneringen ophalen

Terugkijken kan het gevoel en de herinnering van die mooie dag weer oproepen. Ga samen uitgebreid door de foto’s van die dag heen en bespreek in alle tijd hoe je die dag hebt ervaren.

Allicht kan je de speech van je getuige navragen of nalezen en halen jullie je trouw-outfits uit de motten ballen om ook letterlijk te kunnen voelen hoe die dag is verlopen.

Bekijk eventueel jullie huwelijksvideo’s of -foto’s nog eens samen met je beste vrienden, familie of getuigen en maak er een leuke gezellige avond van.

Tip 2: Eten

Los van herinneringen ophalen, is het fijn om samen uit de dagelijkse sleur te stappen en uitgebreid samen te koken. Sla samen de kookboeken erop na en kies dit keer wel voor de complexe gerechten waar je nooit tijd voor hebt of maakt.

Doe samen de boodschappen en zet met een ontspannen muziekje op de achtergrond die heerlijke taart in de oven of de pannen op het fornuis. Om zo letterlijk het vuurtje brandend te houden.

Mochten jullie allebei geen culinaire helden zijn, kies dan een fijn restaurant waar je niet vaak en eerder de gelegenheid voor had. Laat het hoe dan ook een exclusieve culinaire ervaring zijn, die naar meer smaakt.

Thuis iets lekker eten
Thuis iets lekker eten

Tip: 3 Uit je comfortzone

Samen lekker eten kan leuk zijn, zo ook een totaal nieuwe kant van jezelf en elkaar te ontdekken. Dit kan natuurlijk in eerste instantie wat ongemakkelijk en onprettig aanvoelen, maar bedenk dan dat je samen die nieuwe uitdaging bent aangegaan.

Het is uiteraard de grootste uitdaging als het iets is dat geen van jullie tweeën ooit al eens eerder heeft gedaan en waar je normaal gezien niet snel aan zou hebben gedacht. Dit kan uiteenlopend zijn, denk bijvoorbeeld aan potten bakken, rotsklimmen of salsa dansen.

Samen de salsa dansen
Samen de salsa dansen

Tip 4: Dance the night away

Traditioneel gezien, hebben veel bruidsparen een dans op de bruiloft. Dit kan een openingsdans zijn of een gezamenlijk ingestudeerde dans of jullie hebben zonder dans traditie de hele avond de voeten van de vloer gegooid.

Wat is er leuker dan dat vrije gevoel van dansen weer te gaan ervaren. Samen schuifelend in de woonkamer, de bovengenoemde salsa-les of misschien keihard uit jullie plaat op een festival. Samen ontladen is ook samen opladen, voor het tweede huwelijksjaar.

Tip 5: Reset

Ontladen en opladen kan ook op andere manieren dan dansen. Het kan zeer ontspannen werken om samen een dagje naar een spa of sauna te gaan. Dit is niet een plek waar je communicatief non-stop actief bent, echter geeft het wel de rust en de ruimte voor diepere gesprekken.

Daarbij is het samen zijn in ontspannen setting, waardoor je van elkaar kan genieten en kan proosten op de feestelijke dag die het is.

Tip 6: Massage

Uiteraard kan je naar een sauna gaan om te relaxen samen en daar van de faciliteiten gebruik te maken en allicht een behandeling in te plannen. Het kan ook in de intieme setting van je eigen huis. Niet een hele sauna nabouwen, maar een moment van rust en ontspanning met en voor elkaar in bouwen. Dit zou kunnen door middel van een massage over en weer.

Gebruik een zachte kruidenolie en steek wat kaarsen aan en je hebt toch dat intieme ontspannen moment gecreëerd.

Of laat je verwennen in La Butte aux Bois.

Geniet van een deugddoende massage
Geniet van een deugddoende massage

Tip 7: Bloemen

Iets krijgen is vaak erg leuk en zeker wanneer het een attent en doordacht gebaar is. Dan maakt de omvang van het cadeau eigenlijk niet eens zo uit. Daarom kan een mooi boeket over en weer al een erg warm en liefdevol gebaar zijn.

Soms zijn te veel toeters en bellen niet nodig en overschreeuwen ze juist het kleine kwetsbare van de emotie. Een mooie bos rozen of een secuur samengesteld boeket kan juist alles omvattend en feestelijk zijn.

Tip 8: Praten

Maak tijd voor elkaar om echt een goed gesprek te voeren en zo het afgelopen jaar te evalueren. Dit klinkt zakelijk, maar zo krijg je helder van elkaar waar de groeimogelijkheden zitten en waar allicht knelpunten zijn ontstaan.

In een jaar kan namelijk veel gebeuren en het label getrouwd wil niet zozeer zeggen dat het dan altijd koek en ei is.

Tip 9: In de zetel

Wanneer je er samen niet op uit wil om deze eerste trouwdag te vieren, kan het ook heerlijk zijn om samen in de zetel TV te kijken. Niet al zappend de uren voorbij laten schieten. Bewust kiezen jullie samen een film of een mooie documentaire aangevuld met lekkere hapjes & een glaasje.

Tip 10: Citytrip

Wille jullie juist wel op pad dan kan het leuk zijn om een tripje te boeken samen. Dat hoeft geen huwelijksreis te zijn naar een tropisch eiland, het kan een intrigerende stad zijn op treinafstand in binnen- of buitenland. Denk aan Maastricht, Rijsel of Amsterdam.

Boek een hotel waar jullie in de watten worden gelegd, al is het maar voor een nachtje. Het kan een boost geven en het feestelijk gevoel om vrolijk samen het huwelijk te vieren.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…