Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze sporten verbrand je heel wat calorieën

Anja
2 min read

Het sportschoolabonnement is wederom in opmars. Na een lange periode van dalend bezoek, is het fitnessen weer helemaal in. Iedereen wil immers afvallen, toch? Toch is fitness niet de meest verbrandende sport. Dit zijn de sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt!

Mountainbiken

Met mountainbiken kun je binnen no time – afhankelijk van je tempo – honderden calorieën verbranden. In twee uur op topsnelheid kun je al 1.000 calorieën verbanden!

Zwemmen

Als je zwemt, beweeg je je hele lichaam. Vooral de borst- en rugslag zijn effectieve slagen in het verbanden van calorieën! Je kunt binnen een uur al 700 calorieën verbranden met dat gespetter.

Tennis

Het teamaspect van tennis, het sprinten naar de bal en het uitdelen van rake klappen met je racket, maken tennis een ongelooflijk gezonde sport. Je verbrandt in een uurtje al 400 calorieën!

Hardlopen

Natuurlijk onmisbaar in deze lijst. Met een half uurtje op een rap tempo verbrand je al 400 calorieën. Niet zo gek dat België massaal aan het hardlopen gaat. Het is overigens slim om je aan te sluiten bij een hardloopgroep. Hardlopen is intensief, vermindert stress en helpt in het afblazen van stoom na een lange dag. Met hardlopen kun je echter ook snel blessures oplopen. In een hardloopgroep ga je gecontroleerd naar een voor jou aangenaam tempo.

Dansen

Met een hevige dans als de salsa, swing je binnen no-time calorieën weg! Met een uurtje flink dansen verbrand je al 500 calorieën!

Handbal

Als je een kwartiertje een bal overgooit, voel je je arm, benen en romp al snel. Een intensieve sport! In een handbal wedstrijd verbrandt je nog meer! Een wedstrijd van een uur staat gelijk aan 750 calorieën verbanden. Gooien maar!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…