Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Feit of fabel: wat weet jij over fruitsap?

3 min read

Bestaat er voor jou niets beter dan een heerlijk ontbijt met een fris glas fruitsap? Of is het voor jou eerder het perfecte tussendoortje? Test dan zeker hier je kennis over fruitsap met deze 5 stellingen en onderscheid de feiten van de fabels:

Fruitsap is even ongezond als cola

Fabel: Het gerucht dat fruitsap bijna net zo ongezond is als een glas cola, is een hardnekkige mythe gebaseerd op het suikergehalte. In fruitsap zitten inderdaad suikers, maar dit zijn voornamelijk natuurlijke suikers terwijl we bij cola enkel van toegevoegde suikers of zoetstoffen kunnen spreken.

Fruitsap uit een glazen fles is beter voor het milieu

Fabel: Heel wat mensen kiezen voor fruitsap uit een glazen fles uit milieu-overwegingen. Dat is mooi, maar glazen flessen hebben echter meer transport nodig (en dus meer CO2-uitstoot), moeten telkens gespoeld worden en verbruiken meer energie bij de productie. Een PET-fles kan op lagere temperatuur gemaakt worden, vereist minder transport en is ook weer 100 procent recycleerbaar.

Er bestaat suikervrij fruitsap

Fabel: Fruitsap bevat altijd natuurlijke suikers direct afkomstig uit het fruit, er bestaat dus niet zoiets als suikervrij fruitsap. Wel kan je kiezen voor fruitsap zonder toegevoegde suikers. Zoals de naam het al zegt, zijn er hier geen extra suikers aan toegevoegd en is het dus een gezondere variant. Er zitten van nature steeds suikers in fruitsap, daarom drink je het beter met mate. Een glas per dag is voldoende. Dat geldt natuurlijk ook voor een heleboel andere voedingsproducten.

Fruitsap uit concentraat bevat evenveel vitaminen als ander fruitsap

Feit: Er is geen verschil tussen fruitsap uit vruchtenconcentraat en ander fruitsap. Het vitaminegehalte én het suikergehalte blijft voor concentraat en ander fruitsap hetzelfde.

Fruitsap is gezond

Feit én fabel: Zoals hierboven gezegd, bevat fruitsap van nature suiker maar fruitsappen zijn ook een bron van vitamine C en foliumzuur. Deze vitamines dragen onder meer bij tot een goede werking van ons immuunsysteem. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je te veel vitamines zou opnemen. Vitamines die te veel worden opgenomen, worden door het lichaam op een natuurlijke manier weer uitgestoten.

Had jij ze alle 5 juist? Proficiat, je bent een kenner! Geniet van het heerlijk lekker fruitsap van granini en proef de zomer in een glas. Kies uit verschillende smaken en ga voor je favoriete vruchten.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…