Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gamen, de leukste manier om te sporten?

Bram
2 min read

Na het succes van de Nintendo Wii is de populariteit van sportief gamen alleen maar toegenomen. In plaats van in je luie zetel te zitten word je aangemoedigd om aan je conditie te werken en je spieren te verstevigen. Op die manier wordt sporten een spel. Bovendien is gamen om af te slanken erg verslavend. Je zal zelfs niet meer denken aan calorieën, vanaf nu is alleen het level in je spel nog belangrijk!

Slank worden met videogames

Je kent de Nintendo Wii waarschijnlijk wel. Het videospel veroverde de hele wereld met zijn revolutionair concept: fit worden en gamen in één. De Wii werkt met een afstandsbediening dat reageert op beweging, de spelmogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Ook Xbox heeft het idee om sport en gamen te combineren verder uitgewerkt. Met de Xbox Kinect ben jij zelf de controller. Dat betekent dat je veel moet bewegen om je spel uit te kunnen spelen. Hoe dan ook, al gamend sporten is waanzinnig populair geworden. 

Meer motivatie

Sportief gamen is vooral erg leuk, je denkt helemaal niet dat je aan het sporten bent. Je wil vooral je score verbeteren en die kilo’s volgen wel. Je bent eigenlijk aan het sporten zonder het zelf te beseffen. En calorieën of minuten tellen doe je al helemaal niet meer.

Je hoeft niet naar de fitness

Heb je geen zin om naar de fitness of sportschool te gaan? Dan zijn sportieve games misschien wel iets voor jou. Je kan ze snel en makkelijk in je eigen woonkamer 'spelen'. Vooral mensen die net beginnen met sporten vinden dit een groot voordeel. Je krijgt de tijd om je sportieve prestaties te verbeteren en zelfvertrouwen op te bouwen. En dat allemaal van in je eigen woonkamer!

Ruime keuze

Tegenwoordig zijn er veel verschillende sportieve videospelletjes op de markt. Zumba fitness en Just Dance zijn bijvoorbeeld erg populair. Probeer verschillende spelletjes met elkaar af te wisselen, zo kan je al je spiergroepen trainen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…