Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Geen Dagen Zonder Vlees in 2018

Lore
2 min read

De Dagen Zonder Vlees-campagne gaat in 2018 niet door. De organisatoren lassen, net als in 2014, een pauzejaar in. Dat maken ze zelf bekend op hun website. 

In 2017 nog 6,7 miljoen baden water bespaard

Dagen Zonder Vlees spoort als sinds 2011 mensen aan om tijdens de vastenperiode minder vlees en vis te eten en zo bij te dragen aan een duurzamer leven en beter klimaat. In 2017 liep de campagne van 1 maart tot 15 april en werd er meer dan 6,7 miljoen baden aan water en 6,5 miljoen wagenkilometers aan broeikasgassen uitgespaard. De initiatiefnemers gaven toen nog aan dat ze blij waren dat het initiatief meer en meer ingeburgerd raakte. Nu kiezen ze er echter voor om een pauzejaar te nemen met als doel "dan weer fris te zien wat de toekomst misschien zou kunnen brengen…"

Missie geslaagd 

Onlangs raakte bekend dat nergens in Europa de vleescomsumptie de voorbije vijf jaar zo sterk gedaald is als in België. Dat was alvast de kerst op de taart voor de initiatiefnemers: "Dagen Zonder Vlees heeft een frisse golf van bewustwording, inspiratie én gedragsverandering rond duurzame voeding teweeggebracht." Afsluiten doen diezelfde initiatiefnemers dan ook met een dankbetuiging aan de vele enthousiaste deelnemers (113.928 over de jaren heen): "zonder de steun en het enthousiasme van ontzettend veel mensen samen hadden wij niet zo’n krachtig hefboomeffect kunnen creëren. Daarom willen we iedereen danken die het initiatief -op welke manier ook- mee tot leven heeft doen komen."

Tournee Minérale gaat wel door

Tournee Minérale, een initiatief van Stichting tegen Kanker en De Druglijn waarbij men zich engageert om in de maand februari geen alcohol te drinken, gaat wel door in 2018. De campagne is aan de tweede editie toe. 

Ben jij van plan om ondanks de Dagen Zonder Vlees-pauze minder vlees en vis te eten in 2018? Bekijk dan hier onze vegetarische recepten!

 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…