Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gember verlicht je misselijkheid tijdens de zwangerschap

Camille
3 min read

Misselijkheid is slechts één van de vroege symptomen van zwangerschap. De ene vrouw kan er de hele dag last van hebben terwijl de ander er nauwelijks wat van merkt. Gember is een betrouwbare en natuurlijke oplossing om dit kwaaltje te verhelpen.

Gember

Vanwege het brede scala aan medicinale en therapeutische eigenschappen is gember met recht een natuurlijk medicijn. Het kent daarbij ook meer dan 50 toepassingsmogelijkheden! Al eeuwenlang staat gember bekend als een middel om misselijkheid te verlichten, maar ook als een heerlijk keukenkruid!

Krachtige Antioxidant

Gember is een veelzijdige powerplant omdat het alleen al 25 verschillende soorten antioxidanten bevat. Vergeleken met andere planten en specerijen is dat een behoorlijk geconcentreerde dosis! Gingerol, het bioactieve bestanddeel in gember is ook verantwoordelijk voor de scherpe smaak en aroma.

Tenslotte is gember ook een uitstekende bron van Kalium, Mangaan, Koper, Magnesium en vitamine B6 en je hebt in principe maar kleine porties nodig om van de voordelen te genieten. Vanwege de vele krachtige antioxidanten is het tevens bijzonder effectief in het bestrijden van vrije radicalen in verschillende delen van het lichaam.

Misselijkheid

Om een opkomende of zelfs langdurende misselijkheid te verhelpen, heb je aan één klein schijfje (12 cm) gember al genoeg. Gember is ook in gedroogde poedervorm of in capsules effectief maar vers natuurlijk het best omdat het dan hogere Gingerol waarden bevat. In sommige culturen wordt gember dagelijks gebruikt in gerechten, dranken en zoetwaren omdat het de algehele gezondheid ondersteunt en het immuunsysteem een boost geeft. In de meeste gevallen neemt de misselijkheid al na 510
minuten af, uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid die is ingenomen. Een hogere dosis gember belooft een snellere uitwerking.

Toepassen

De snelste manier om misselijkheid te verhelpen met gember is door op een vers gesneden rauw stukje te kauwen. Verwijder hiervoor eerst de schil. Alleen het scherpe aroma inhaleren kan al voldoende zijn om lichte klachten te verminderen. De populairste manier om misselijkheid en maagproblemen met gember te verlichten is door gesneden stukken gember enkele minuten te laten wellen in een kop thee.

Dit is ook mogelijk met 12 theelepels gember in poedervorm. Als de smaak van gember te scherp is voor je, kun je het ook raspen en in een fruitengroente smoothie met sinaasappel en wortel mengen. De smaak wordt dan subtieler en gebalanceerd terwijl je ondertussen toch wél van alle genezende voordelen van deze powerplant geniet!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…