Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Genees je hoest met deze natuurlijke middeltjes

Bram
2 min read

Er is niets zo vermoeiend als een vervelende hoest. Gelukkig kan je je genezingsproces versnellen met deze natuurlijke middeltjes.

1.Tijm vermindert ontdekkingen

Als je een hoest snel wil genezen kan je maar beter tijmthee drinken. Je kan in de winkel een tijmplantje kopen en je thee vers maken, dat geeft de beste resultaten. Tijm is ontstekingsremmend en het ontspant je spieren. Laat tijmblaadjes 10 minuten trekken in heet water en breng je thee op smaak met honing en citroensap. Drink deze thee de hele dag door, je zal het verschil vlug voelen.

2.Citroen is goed voor je immuunsysteem

Ben je echt toe aan een laatste redmiddel? Snij een citroen in twee en strooi er peper en zout op. Zuig nu in één keer het sap uit de citroen. Ben je minder dapper? Je kan ook gewoon het sap van de citroen uitpersen, warm water toevoegen en op smaak brengen met honing.

3.Zwarte peper maakt slijm los

Zwarte peper is het ideale middel om vastzittend slijm los te maken. Laat een beetje water koken en voeg een theelepel versgemalen zwarte peper toe. Laat 10 minuten inwerken en breng je thee op smaak met honing en citroen.

3.Honing verzacht keelpijn

Honing is antibacterieel en het werkt verzachtend op een vastzittende hoest. Eet daarom voldoende biologische honing, je hoest zal sneller genezen.

4.Gember werkt ontstekingsremmend

Gember is lekker verwarmend en erg geneeskrachtig als je ziek bent. Het is ontstekingsremmend en het kan slijmen losmaken. Drink elke dag een pittige gemberthee en je zal je snel beter voelen.

5.Blijf gehydrateerd

Als je hoest verlies je veel vocht, het is daarom erg belangrijk dat je voldoende water drinkt. Doet je keel pijn of heb je moeilijkheden met likken? Drink dan een kruidenthee. Vermijd warme melk, het zal de slijmproductie alleen maar stimuleren.

6.Zoethout verzacht je keel

Zoethout kan je kopen in de natuurwinkel. Het verzacht je keel en je kan het gebruiken om je thee op een gezonde manier zoeten. Gebruik enkele stukjes zoethout in je thee, je hoest zal merkbaar minder worden.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…